Přejít na menu Přejít na obsah

Britští Nothing But Thieves přijedou na podzim do Prahy

21. 8. 2017

Redakce Novinky

Britská alternativně rocková kapela Nothing But Thieves přijede na podzim do Prahy na svůj první samostatný koncert. V klubu Rock Café vystoupí 30. listopadu 2017 s chystaným albem Broken Machine. Na turné je doprovodí krajané The Xcerts a Airways. Vstupenky bude možné zakoupit od pátku 25. srpna na webu fource.cz, GoOut.cz a Ticketpro za 490 Kč.

Debutové album vydali NBT teprve dva roky zpátky a od té doby už stihli předskakovat Gerardu Wayovi, Arcade Fire nebo Muse. Právě k posledním jmenovaným bývají zejména kvůli zpěvu frontmana Conora Masona přirovnáváni. V září vydávají druhou dlouho očekávanou desku Broken Machine, kterou produkoval Mike Crossey známý pro spolupráci s Arctic Monkeys či The 1975. Inspiraci našli v japonském umění kintsugi, jehož podstatou je spojovat rozbité kusy keramiky zpátky k sobě a tvořit tak krásnější díla, než byla ta předešlá. Vzniklo jedenáct skladeb, které mají být o něco experimentálnější než jejich prvotina.

A co pětice mladíků chystá dál? „Snažíme se být v popředí. Hrajeme na kytary, ale nejsme ta klasická rocková kapela, snažíme se zvuk modernizovat a posouvat hranice toho, jak by taková kapela měla znít,” říká Conor.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace