Přejít na menu Přejít na obsah

Česká superskupina v čele s Kamilem Střihavkou


Supergroup, nebo také superskupina, je označení pro kapelu, která se skládá z již slavných a úspěšných hudebníků. Ve světě je tento pojem zcela běžný a za všechny můžeme jmenovat slavné Led Zeppelin či třeba Bad Company. Pokud si však myslíte, že jde o čistě zahraniční věc, musím vás zklamat: pravou superskupinou se totiž může pochlubit i Česko! Kapela se jmenuje Supergroup.cz a své umění předvedla včera odpoledne na českobudějovickém Výstavišti.

Supergroup.cz nevznikla svévolně – mají ji na svědomí fanoušci rádia Beat a magazínu Rock&Pop. Ti v průběhu roku 2012 hlasovali pro své favority, aby ze zhruba sedmdesáti umělců nominovaných v šesti kategoriích vybrali úplnou špičku. Vznikl tak šestilístek výborných muzikantů, kteří již od března minulého roku sklízí nadšené ovace.

zpěv:                Kamil Střihavka

kytara:             Michal Pavlíček

basová kytara:     Vladimír „Guma“ Kulhánek

klávesy:          Roman Dragoun

bicí:                  Miloš Meier

jiné nástroje: Jan Hrubý

 

Na českobudějovickém výstavišti zazněly v rámci výstavy Země živitelka jak české, tak anglické songy. Jako první rozezněla amfiteátr píseň Holka čapni draka, zazněla též Mišíkova Variace na renesanční téma (Večernice), You Keep on Moving od Deep Purple či beatová verze Come Together. Miloš Meier se pochlubil dech beroucím bubenickým sólem, zatímco Roman Dragoun dojal publikum písní Zdroj. Když si pak superkapela v rámci přídavku „vystřihla“ slavné AC/DC a jejich Highway to Hell, nebylo pochyb, že fanoušci vybrali do české „supergroup“ ty pravé star.

Pokud patříte mezi ty, kteří nestihli Supergroup.cz v Budějovicích, nezoufejte. Můžete si je poslechnout třeba hned 5. 9. ve Výravě u Hradce Králové, 26. 9. v Českém Krumlově nebo 5. 10. ve Frýdlantu nad Ostravicí. A kdybyste náhodou zmeškali i poslední letošní koncerty v Šumperku či Kolíně, stále není třeba věšet hlavu; česká superskupina už totiž plánuje koncerty na rok 2015!

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace