Přejít na menu Přejít na obsah

Charismatický Jeremy Loops očaroval Prahu

18. 8. 2016

Skuli Reporty

Včerejší večer patřil v pražské Tiskárně na vzduchu pohodovým tónům a tanci. Zastávku na svém světovém tour si tady totiž udělal Afričan Jeremy Loops.

Večer odstartovali, s lehkým zpožděním, Megaphone. Dle některých objev roku na naší scéně. Podle mě takoví Franz Ferdinand po česku. Minimálně ze začátku tak zněli. Poté se ale pražská crossover-funková kapela, jak sami sebe charakterizují, rozjela a téměř co skladba, to trochu jiný žánr. Došlo tak třeba i na reggae. Dav se pomalu začal bavit a při songu McGyver i tančit a zpívat. Nebylo to špatné, i když třeba vokalistky nešly bohužel téměř slyšet. Na to, že na podiu bylo 7 lidí, bych ale asi očekávala větší odvaz. Nicméně atmosféru pro hvězdu večera připravili obstojně.

Tou nebyl nikdo jiný, než sympatický hudebník afrického původu Jeremy Loops se svou kapelou. Loops u nás ještě nikdy oficiálně nehrál, nepočítáme-li showcase festival Nouvelle Prague před třemi lety, kde byl ostatně výborný. A nejinak tomu bylo i tentokrát. Jeremy se vyznačuje tím, jak už jeho jméno napovídá, že využívá při vystoupení loopů, a umí to vskutku bravurně. Co se týče line-upu, šlo o shrnutí dosavadní tvorby, protože zatím vydal jen jediné album, a to desku s názvem Trading Change. Takže zazněly pecky jako Mission to the Sun, Down South nebo aktuální singl Sinner. Další sympatickou věcí bylo, že Jeremy byl komunikativní, veselý a nadšený ze své hudby, stejně tak jako dav. Dokonce si ho i fotil. A naučil se i několik slov česky, více než obligátní „ahoj“. Po koncertě navíc proběhla i autogramiáda.

Co říci závěrem? Tak jako jsem se po Nouvelle festivalu těšila, až Jeremy přijede znovu, po včerejším koncertu tomu není jinak. Bylo to upřímné a výborné vystoupení, které se jen tak nevidí. A kdo nebyl, tak prohloupil. To jako fakt.


 

Kompletní fotoreport najdete na našem FB

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace