Přejít na menu Přejít na obsah

Chester to dokázal, Linkin Park předvedl v Praze nezapomenutelnou show


Mnoho fanoušků Linkin Parku slavilo v neděli svátek, protože tahle legenda se po dlouhých devíti letech čekání opět vrátila opět České Republiky, aby se předvedla na 4. ročníku Aerodrome festivalu. Tento festival tu sice je velmi krátkou dobu, ale díky velice kvalitnímu linupu si vybudoval skvělé jméno. Jako další vystupující byli Simple Plan, Machine Gun Kelly, Royal Republic a Counterfeit.

Díky dobře zvolené lokalitě na letišti v Letňanech a skvělému počasí byla tato akce lákavá i pro lidi bez lístku, kteří si v početné míře přišli užít sluníčka a dobré hudby v pozadí. Navíc i pro ně zde bylo připravené občerstvení, takže kdo dorazil, rozhodně neprohloupil. Možná i díky tomu zde bylo přes 30 000 návštěvníků.

Jako první odstartovali Counterfeit, u kterých jsem byl zvědav, jak si s vokály poradí jejich frontman Jamie Campbell Bower, který je především známý díky své roli jednoho z úpírů (Caius) ve Stmívání. Musím však uznat, že obavy byly naprosto zcestné a jejich anglický punkrock má rázný styl.

Jako další vystoupili Royal Republic a Enter Shikari, kteří navštěvují naší zemi čím dál tím častěji. Obě kapely například hráli na minulém ročníku Rock for People. Zde koncert Royal Republic byl jedním z těch vůbec nejpovedenějších. I včera obě kapely předvedli obstojnou show i přes technické problémy, které Enter Shikari ze začátku zužovali. Machine Gun Kelly byly pro některé trochu otazník, zda se do jinak rockového linupu hodí. Odpověď byla, myslím si, hned po pár písních naprosto jasná.. hodí :).

MGK dokázali svým vystoupením a žánrem předpřipravit skvělou náladu na očekávaný Linkin Park. Tu poté Simple Plan bohužel spíše přibrzdil než více rozjel, to se však dalo celkem čekat. I tak to byl velice sympatický, chillout s pomalu se zapadajícím sluníčkem za stagí. Na druhou stranu mnohým tato kapela navodila nostalgickou náladu na léta dávno již minulá, kdy byla tato kapela v oblibě. Zpěvák Pierre Bouvier navíc překvapil, když s celkem dobrou výslovností uvítal všechny větou "Ahoj Česká Republiko!" Při konečné písni I can't be perfect pak uronil i nejednu slzu, čímž řadu fanoušků dojal.

Krátce po čtvrt na deset nakonec dorazili i samotní velikáni, jež hned odstartovali písní z posledního alba Talking To Myself. Mnozí se obávali, že Chester Bennington již nedokáže plně vyzpívat veškeré tóny, ale opak byl pravdou, Chester je v naprosto skvělé formě. Celý koncert proběhl bez technický problémů a byl perfektně nazvučen, díky tomu všichni hltali každou sloku. Kapela proplétala staré hity z Hybrid Theory a Meteory s těmi novějšími, během toho poděkovala i Českému publiku za to, že je prý jedno z mála na světě. které nový směr Linkin Park pozitivně přijal.

Mike Shinoda během koncertu věnoval píseň One More Light svému nedávno zemřelému strýci. Skladba působila opravdu neuvěřitelně a mnohé doslova ohromila. Po dvou pomalejších písních však následoval skvělý, finální rozjezd. Linkin Park se pustil do hitů Numb, Faint, What I’ve Done, koncert nakonec zakončil Bleed it out. Diváci poté ještě dlouho jásali a doufali v přídavek, který se bohužel nekonal. I tak ale všichni získali zážitky, na které jen tak nezapomenou. Vidět Linkin Park naživo a v takové formě se přeci jen nepoštěstí každý pátek, totiž neděli ;).

 

 

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace