Přejít na menu Přejít na obsah

Cowon D3! Více než jen empetrojka!


cowond3Jste náročný hudební posluchač, který si rád vychutnává hudbu na maximum? Cestujete po světě se sluchátky na uších? A mimo poslechu hudby se rádi odreagujete nějakým videem nebo třeba nenáročnou hříčkou? V tom případě pro vás máme lákavý tip.

Platí-li na vás výše uvedená charakteristika, pravděpodobně už jste se se značkou Cowon (popř. iAudio) setkali. Pokud se tak, záhadným řízením osudu, nestalo, vězte, že výrobky s touto značkou patří mezi špičku mezi MP3/MP4 přehrávači. Ptáte se proč? Jednoduše proto, že v kvalitě a věrnosti reprodukce hudby takřka nemají konkurenci.

Přístroje značky Cowon tradičně vyhrávají ve srovnávacích testech audiopřehrávačů a tento recenzovaný přehrávač Cowon D3 není výjimkou. Jeho zvuk je čistý, přesný. Přednes je detailní, prostor výborně vykreslený. Výšky jsou ostré, basů je tak akorát. Navíc je zde výborný ekvalizér, který nabízí obrovské množství přednastavený režimů. A pokud by vám žádný z nich nevyhovoval, snadno si vytvoříte svůj vlastní.

Bylo by asi hodně zvláštní, kdyby přehrávač zaměřený na náročné posluchače postrádal bohatou nabídku podporovaných formátů. Cowon D3 naštěstí rozhodně nezklame. Podporuje dlouhou řadu audio formátů, od MP3, přes WMA až po bezztrátové FLAC atd. D3 je však PMP zařízení, podporuje tudíž i přehrávání videa. Jak se na filmy na displeji 3,7“ s rozlišením 800 x 480 dívá? Velmi dobře. AMOLED obrazovka nabízí opravdu ostrý obraz a živé barvy, přehraje toho navíc opravdu hodně. Poradí si např. s AVI, WMV, MP4 a dokonce i s MKV formátem.

Tím ale výčet dovedností tohoto mp3 přehrávače nekončí. Cowon D3 se totiž může chlubit podporou operačního systému Android ve verzi 2.3. Znamená to jediné – do přístroje můžete instalovat aplikace vytvořené pro tento operační systémem. Určitým problémem však je, že přístroj nepodporuje obchod Google play, veškeré aplikace tak musíte vyhledat, stáhnout a nainstalovat ručně, což je uživatelsky značně nekomfortní a mnohdy i problematické.


A jak je na tom Cowon D3 po stránce výbavy? Paměť pro ukládání hudby, videa a další dat má velikost 16 nebo 32 GB v závislosti na typu modelu. Je navíc rozšiřitelná pomocí microSD karet, nemusíte se tedy bát, že by vám jen tak došlo v přístroji místo. Cowonu nechybí USB vstup, který můžete využít i pro nabíjení přístroje a při zakoupení speciálního adaptéru lze využít i HDMI výstup.

V balení přístroje jsou samozřejmě i sluchátka, které jsou poměrně kvalitní. Přesto je jasné, že pokud si budete chtít vychutnat výtečný zvuk Cowonu opravdu naplno, budete se muset poohlédnout po jiných. Přístroj se dále pyšní i zabudovanou WiFi a technologii bluetooth. V kombinaci s Androidem z něj tak můžete udělat opravdu chytré zařízení. A jak je na tom Cowon D3 s výdrží? Velice slušně! Udávaná výdrž při poslechu hudby činí 21 hodin, u videa pak 10 hodin.

cowond3Cowon D3 je skvělým přístrojem, který ovšem není pro každého. Svědčí o tom již cenovka, která ho řadí k nejdražším ve své kategorii. Cena je však opodstatněná. Získáte totiž přehrávač, který vás nadchne svými vlastnostmi a zklame snad jen nepříliš komfortní prací s Android aplikacemi. Potrpíte-li si na kvalitu a chcete, aby váš přehrávač dokázal víc, než „jen“ přehrávat hudbu a video, je Cowon D3 přesně pro vás!

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace