Přejít na menu Přejít na obsah

Do Olomouce přijede německý multiinstrumentalista Dyrk Shivay

14. 1. 2017

Pearl Magazín

Do České republiky se po podzimním pražském koncertě vrací německý multiinstrumentalista, skladatel a zpěvák Dyrk Shivay. Tentokrát vystoupí v Olomouci, a to 11. 3. v Kulturním a společenském centru ArtUm.

Ve své rodné zemi je Dyrk Shivay známý i jako uznávaný zvukařský a studiový odborník, své hudební kvality však nyní stále častěji prokazuje live: ať už jako kytarista u jiných umělců (např. Michael Patrick Kelly, se kterým absolvoval turné Solo&Unplugged v roce 2013; i čeští fanoušci si pamatují nenapodobitelné „hvízdavé“ sólo v písni Movie), či – a to především – jako svébytný sólový umělec.

Jeho hudba je na pomezí akustického popu a world music. Procestoval více než 60 zemí, a tak může své bohaté zkušenosti zúročit ve své tvorbě, která mnohé tyto vlivy odráží. Při své live produkci používá různé nástroje od těch běžnějších (kytara) přes ty méně běžné (dvanáctistrunná kytara, ukulele) až po neobvyklé (baglama, bouzouki a další). Debutovému albu Remember Yourself se dostalo kladného ohlasu u kritiků, veřejnosti i ve folkových rádiích. Další sólové album plánuje Dyrk Shivay na jaro 2017.

11. 3. 2017 vystoupí Dyrk Shivay v Olomouci v Kulturním a společenském centru ArtUm. Koncert pořádá agentura M.P. Production. Vstupenky jsou k dispozici na ticketbooking@seznam.cz.

 

Více najdete na facebook.com/dyrkshivayofficial.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace