Přejít na menu Přejít na obsah

Ellie Goulding ovládla O2 arenu po svém


Teprve před několika dny odstartovala Ellie Goulding své zatím největší turné, které je především zaměřeno na její loňskou desku Delirium. Připraveno má pro Evropu a USA přes 70 představení, které ji zaberou celou první polovinu 2016. V sobotu 30.1. zavítala do Pražské O2 areny, kde nám naservírovala 25 songů (17 Delirium, 6 Halcyon, 2 covers).

Stejně jako Imagine Dragons, se i Ellie Goulding podařilo O2 arénu téměř vyprodat, zpěvačku zde uvítalo na 13 000 nadšených fanoušků a (především) fanynek. Čekala nás skoro dvouhodinová show, během níž Ellie Goulding vystřídala nejen několik obleků, ale i tanečníků.

Půvabná blondýnka s vynikajícím hlasem nastoupila na pódium přesně v devět, jak bylo domluveno. To jistě mnohé, stejně jako mě, mile překvapilo. Fanoušky pozdravila pěkně z výšky, kdy na vysuté plošině vyjela zpod hedvábných látek, které zpočátku zdobily pódium a působily velmi elegantně. Ellie zahájila svůj koncert skladbou Aftertaste za bouřlivého doprovodu publika.

Atmosféra koncertu byla od první písně přátelská avšak velmi poklidná, což by někteří mohli zpěvačce vytknout s ohledem na to, že hraje ve velké hale pro tisíce diváků. Na druhou stranu si Ellie na nic nehraje a to je kvalita, za kterou ji má mnoho fanoušků velmi rádo a uznává ji.

Právě svou otevřenost zpěvačka několikrát prokázala při samotném koncertu, kdy například požádala publikum o reakce, aby věděla, zda je vše v pořádku nebo když nás poprosila, abychom na chvíli schovali veškeré mobilní telefony jako se to "dělávalo na koncertech v roce 1992"

Jedním z vrcholů večera pak bylo, když naopak při akustické verzi Devotion celá aréna začala svítit mobilními telefony do rytmů písně. Vznikla tak až opravdu dechberoucí romantická chvíle, která při pohledu na Ellie samotnou evidentně rozborcovala. A nejen ji, tenhle okamžik se dozajisté zaryl mnoho fanouškům hluboko do paměti.

Jelikož Delirium ale nenabízí tolik napumpovaných mainstreamových hitů, na roztančené publikum si Ellie musela bohužel počkat až na samotný závěr večera, kdy přišly na řadu must-be hity jako je Burn, Anything Could Happen nebo Love Me Like You Do, které doprovázely halou rozlétlé tisíce zlatých konfet.

Celý koncert, sic poklidný a pro někoho až nudný, byl velmi příjemným zpestřením sobotního večera. Akce působila vyrovnaně až harmonicky. Role předskokana se tentokrát ujala mladičká Sara Hartman (20), která své vystoupení začala dokonce s úsměvným předstihem - minutu před osmou hodinou večerní.

Setlist

  1. Intro (Delirium)
  2. Play Video
  3. Aftertaste
  4. Holding on for Life
  5. Goodness Gracious
  6. Something in the Way You Move
  7. Outside
  8. Play Video
  9. Around U
  10. Devotion (akustické)
  11. I Do What I Love
  12. Keep on Dancin'
  13. Don't Need Nobody
  14. Heal
  15. Explosions
  16. My Blood
  17. Army
  18. Lost and Found (akustické)
  19. Figure 8
  20. On My Mind
  21. Codes
  22. Don't Panic
  23. We Can't Move to This
  24. I Need Your Love
  25. Burn
  26. Anything Could Happen (přídavek)
  27. Love Me Like You Do (přídavek)
Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace