Přejít na menu Přejít na obsah

Faith No More a Hollywood Undead se předvedou na Rock for People

22. 1. 2015

Redakce Novinky

Od poslední desky Faith No More nesoucí název Album of the Year, kterým vytyčili konec zlatého věku crossoverových kapel, uplynulo neuvěřitelných osmnáct let. Letos na jaře vypustí nové studiové album, v pořadí již sedmé, a vyrazí na počtem limitované tour. Pilotní singl s názvem Motherfucker, který už od konce listopadu minulého roku koluje internetem, o desce leccos napovídá. Baskytarista Bill Gould se v nedávném rozhovoru pro časopis Rolling Stone nechal slyšet, že jsou sice parta padesátníků, ale že doufá, že to na nahrávce nebude poznat.

Mezi dalšími potvrzenými formacemi je například kalifornská rapcoreová šestice Hollywood Undead, jež má v České republice nečekaně silnou fanouškovskou základnu. V loňském roce si u nás konečně udělali zastávku v rámci svého evropského tour. Původně měli koncertovat v pražském klubu Roxy, ale díky značnému zájmu fanoušků se vystoupení přesunulo do Velkého sálu Lucerny, kde bylo také zcela vyprodáno. Třetím želízkem jsou britští metalcoreisté s mnoha žánrovými přesahy Asking Alexandria těšící se nemenšímu zájmu tuzemských hudebních nadšenců.

První červencový víkend naváže na hradeckou část Rock for People Europe v Plzni. Západočeská metropole se stala Evropským hlavním městem kultury pro rok 2015, a proto se Michal Thomes s Petrem Fořtem rozhodli v návaznosti na tento titul představit minimálně jednu hudební ochutnávku z každé z jednotlivých zemí evropské osmadvacítky. A to nejen objevy z velkých, ale i menších a showcaseových akcí. Tamní prostory návštěvníkům festivalu otevřou bývalá vozovna dopravních podniků v Cukrovarské a areál plzeňských Papíren v Zahradní ulici.

Pro tuto chvíli je potvrzena šestice zástupců členských zemí Evropské unie, a to například u nás velmi dobře známí angličtí The Ting Tings, electroswingeři Movits! ze Švédska nebo šílenci ze Španělska GoMad! & Monster.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace