Přejít na menu Přejít na obsah

Již za necelé tři týdny vystoupí v Praze a v Brně chorvatský klavírista Maksim Mrvica. V premiéře vystoupí spolu s bubeníkem.


Maksim Mrvica se připravuje na svou již třetí koncertní návštěvu České Republiky.  Za necelé tři týdny představí v Praze v divadle Hybernia a v Brně v Sono Centru svůj nový klavírní program. Pražský koncert je již vyprodán, ale pořadatel pro velký zájem uvolňuje do prodeje několik dalších míst. Na Brněnský koncert ještě vstupenky v základních kategoriích k dispozici jsou.

Na oba koncerty jsou vstupenky k dispozici v předprodejní síti Ticketpro, v Brně i v recepci Sono Centra.

Na rozdíl od dřívějších koncertních vystoupení si Maksim Mrvica připravil pro české fanoušky několik novinek. Tou zásadní je skutečnost, že na pódiu nebude sám. Poprvé se představí v koncertní verzi s bubeníkem.  Druhou novinkou, ale již méně zásadní, bude rozložení crossoverových skladeb. V letošním vystoupení budou crossoverové skladby počtem mírně přesahovat počet skladeb klasických. Nicméně o ty nejžádanější skladby publikum ochuzeno určitě nebude. Flight of the Bumblebee od N. A. Rimského-Korsakova, díky níž se Maksim proslavil jako „nejrychlejší pianista světa“ nebo Mission Impossible, bez kterých si jeho koncerty už nikdo představit neumí, zazní. Chybět nebude ani interpretace skladby od některého z klasických českých skladatelů.

Mrvica svůj koncertní plán pro letošní rok mírně utlumil. Po zakončení turné po Evropě plánuje tvůrčí volno, kdy se bude naplno věnovat nahráváním svého nového studiového alba. Lze tedy předpokládat, že při jeho příští návštěvě představí již zbrusu nový repertoár.

 

Maksim začal hrát na piano, když mu bylo devět let. Už v jedenácti absolvoval první sólový koncert s orchestrem. Jeho touze stát se klavírním virtuosem nezabránila ani válka. Během občanské války Maksim cvičil v suterénu hudební školy ve svém rodném městě. Jeho vytrvalost sklidila své ovoce. Po čase získal několik ocenění na prestižních hudebních soutěžích a nahrál své první album, za které získal čtyři ceny Porin (Chorvatské Grammy).

Hudební vzdělání získal na několika prestižních konzervatořích v Chorvatsku, Maďarsku a ve Francii. V současné době je jedním z nejlépe prodávajících crossover pianistů na světě. Na svém kontě má osm studiových alb, kterých se prodalo více než čtyři miliony kusů ve více než sedmapadesáti zemích.

 

www.1015.cz

http://www.maksim.co.uk/

http://www.ticketpro.cz/jnp/hudba/ruzne-zanry/1998625-maksim-mrvica.html

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace