Přejít na menu Přejít na obsah

Kelly Family v roce 2018 v Praze! Slavná kapela rozšiřuje své turné

28. 3. 2017

Pearl Novinky

Nedávno jsme informovali o návratu Kelly Family ve velkém stylu: s novým klipem, deskou, třemi koncerty v legendární Westfalenhalle a koncertním turné pro rok 2018. Dnes české fanoušky zastihla ještě zajímavější zpráva: Kellyovi přijedou také k nám! 8. 3. vystoupí obnovená Kelly Family v O2 Areně. Vstupenky budou k dostání od pátku 31. 3.

Legendární irská rodinná kapela slavila v druhé polovině 90. let v našich končinách velké úspěchy. Po smrti otce Dana, který byl motorem a vizionářem kapely, začala jejich popularita klesat, zároveň jednotliví členové dospěli do věku, kdy zatoužili založit vlastní rodiny. Postupně se skoro každý z nich vydal na sólovou dráhu a vybudoval si vlastní soukromý život. Občas ten či onen z nich zavítal koncertovat i do České republiky.

V roce 2014 uplynulo dvacet let od slavného koncertu ve Westfalenhalle Dortmund, jedné z největších hal Evropy (kapacita asi 16.000 lidí), kterou si Kellyovi tehdy ještě jako mediálně zcela neznámá pouliční kapela na vlastní riziko pronajali - a vyprodali. Tím se (společně s deskou Over The Hump a singlem An Angel) fakticky odrazili k celoevropské slávě, která trvala minimálně osm následujících let. Nemalý význam mělo také to, že se při dortmundském koncertě vrátil na pódium jejich táta Dan, který se v té době zotavoval ze záchvatu mozkové mrtvice.

Kellyovi se stali velkými idoly především mladých lidí od 10 do 30 let, zaujali nekonvenčním vzhledem (dlouhé vlasy, originální oblečení inspirované secondhandem i pařížskou módou), ale především svou autentickou folk-pop-rockovou muzikou s texty odrážejícími jejich vlastní prožitky i příběhy lidí, které poznali, interpretovanou devíti výraznými sólovými hlasy. Opakovaně vystupovali také v České republice. Mediální popularita, komerční úspěch - to vše mělo své kladné i záporné stránky. Ústup ze slávy pochopitelně není příjemná věc, ale na druhou stranu byl pro ně i určitým požehnáním, neboť jednotliví členové konečně našli více klidu a svobody, na které byli zvyklí celá léta předtím díky svému soběstačnému životnímu stylu nezávislému na systému.

Právě při dvacátém výročí dortmundského koncertu si jednotliví Kellyovi uvědomili, že je vlastně smutné, že toto výročí neslaví společně. Začaly probíhat rozhovory o tom, zda by bylo možné kapelu obnovit - třeba jen na krátkou dobu, za účelem jednoho koncertu. Přípravy probíhaly dva roky. Na podzim 2016 Kellyovi konečně oznámili koncert na tomtéž místě jako před 22 lety.

Kelly Family: Nové album, klip a v roce 2018 dokonce turné!

Jenže díky velkému zájmu fanoušků, kteří na ně stále nezapomněli, byly z jednoho koncertu najednou tři, přibyly plány na novou desku (album We Got Love spatřilo světlo světa 24. března 2017), videoklip - a na turné pro rok 2018. To po avizovaných německy mluvících zemích zavede Kellyovy i dál - na březen 2018 byly ohlášeny tři koncerty v Polsku a 8. 3. 2018 přijedou The Kelly Family do Prahy do O2 Areny! Zazní všechny možné známé hity, ale také pár nových písní zkomponovaných speciálně pro příležitost comebacku. Vstupenky budou k dispozici od pátku 31. 3. 2018.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace