Přejít na menu Přejít na obsah

Kelly Family vystoupí v Praze v šesti, Paddy a Maite jedou jen sólo

22. 4. 2017

Pearl Novinky

Na podzim ohlásila reunion irská sourozenecká folková kapela The Kelly Family. Muzikanti sídlící již přes dvacet let v Německu, kteří v 90. letech pobláznili Evropu a kolem roku 2005 se vydali každý svou cestou, se nyní dali dohromady pro tři velké koncerty v květnu v hale, odkud odstartovali k evropské slávě. Zároveň jim vyšla deska We Got Love a na příští rok ohlásili koncertní turné, v rámci nějž se podívají i do Prahy (8. 3. 2018, O2 Arena). Přijedou v šestičlenné sestavě - Barby se kvůli zdravotním potížím stáhla z veřejného života, Maite a Michael Patrick, řečený Paddy, vystupují pouze sólově. Michael Patrick Kelly mimochodem zahraje již letos, 19. 8. 2017, v Sedmihorkách u Turnova jako headliner Happy Faces Festivalu.

Když se v listopadu objevila zpráva o návratu kapely, bylo od začátku z oficiálních míst avizováno, že se tohoto projektu nebudou účastnit Maite a Paddy, kteří mají nasmlouvané sólové pracovní závazky. Maite se navíc chce dostatečně věnovat rodině (s manželem Florentem má tři dcery, nejmladší se narodila v roce 2014) a nebylo by pro ni možné skloubit všechny tyto záležitosti dohromady. Neúčast Barby byla zřejmá vzhledem k tomu, že Barby již kolem roku 2001 přestala vystupovat kvůli zdravotním potížím. Na nové desce We Got Love však zpívá, a to hned ve třech písních.

Obnovení Kelly Family nezůstanou jen u letošních tří květnových koncertů v legendární Westfalenhalle v Dortmundu, která se jim před 23 lety stala odrazovým můstkem k celoevropské slávě. Kapela v březnu ohlásila na příští rok evropské turné, v rámci nějž zavítá i do pražské O2 Areny - 8. 3. 2018. Vstupenky na pražský koncert seženete již nyní v síti Ticketportal.

Místy se v médiích objevovaly zprávy, že Paddy přijede příští rok v březnu s rodinou též, jeho management tyto zprávy nyní oficiálně dementoval. Zároveň předeslal, že Paddyho vystoupení v Sedmihorkách u Turnova v rámci Happy Faces Festivalu bude jediným jeho letošním vystoupením mimo německy mluvící země. Vstupenky jsou k dispozici na ticketstream.cz či přímo u pořadatele na ticketbooking@seznam.cz.

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace