Přejít na menu Přejít na obsah

Končí Svojšice - Festival který měl duši


Měla to být výroční narozeninová párty, která se ovšem s největší pravděpodobností změní v rozlučkový mejdan. Přicházíme o další kmenový festival.

Legendární festival, který patří mezi základní ikony Open Air festiválů u nás, slaví letos své 15. narozeniny. Mnozí z fanoušků tohoto jedinečného technofestu doufali ve zvučná jména a pořádný narozeninový mejdan ve velkém stylu. Místo toho přišla studená sprcha, v podobě vyjádření hlavního pořadatele festivalu DJe Džejára. Zhruba před necelým měsícem na jeho FB profilu uklidňoval a žádal fanoušky, aby pochopili tajemnosti, které zahalovali letošní jubilejní mejdan.

 

Nikde ještě nefigurovali žádní účinkující, což nebývalo u Svojšic zvykem. Jelikož festival pravidelně otevíral festivalovou sezónu u nás, tak bývalo téměř pravidlem, že fanoušci již v tento čas měli k dispozici jména některých účinkujících. To se ale letos snad poprvé nestalo. Okamžitě to zvedlo vlnu zájmů a dotazovanosti, jakže to vlastně letos s festivalem bude. Na základě toho přišlo Džejárovo vyjádření, ve kterém žádal fanoušky, aby nepodléhali panice a důvěřovali pořadatelům, tak jak byli zvyklí.

Je pravdou, že fanoušci Svojšic neměli sebemenší důvod pro nedůvěru. Jelikož každoroční konání festivalu dopřávalo fanouškům tu nejlepší porci klasického techno soundu, kterou si mohli přát. O to hůře je pro ně teď stravitelný fakt, že se s největší pravděpodobností s tímto legendárním a jedinečným festivalem rozloučí. Samotné vyjádření pořadatele nebylo žádnou lehkomyslnou událostí. Svojšice byly dítětem DJ Džejára, který se z mnoha zásadních a smysluplných důvodů rozhodl, že tento jubilejní ročník se stane posledním.

 

Velké poděkování a respekt patří Džejárovi a jeho týmu, který každoročně utužoval techno scénu, takovou jaká zde byla od počátků až do teď. Přijďte se rozloučit s ikonou, která patřila po dlouhou dobu k nejoblíbenějším Open Air akcím léta. Odešel další ze zásadních festivalů taneční scény.

Oficiální vyjádření DJe Džejára ZDE.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace