Přejít na menu Přejít na obsah

Mácháč vs. Svojšice - Dvojnásobná oslava 15. narozenin


Letošní léto se ponese ve znamení čísla 15. Dva nejstarší Open Air festivaly, zaměřené na elektronickou taneční muziku, oslaví úctyhodné výročí svého působení. Oba dva festivaly vznikly ve zlaté době taneční scény a podařilo se jim přežít taneční krizi. Díky mohutné podpoře svých příznivců, tak mohou oslavit 15.let své působnosti

 

Festival Mácháč pořádaný každoročně na pláži Klůček u Máchova jezera, je beach festivalem, který je přezdíván Českou Ibizou. Nejen díky svému prostředí, ale také díky vystupujícím hvězdám, kterých se za dobu jeho existence představila opravdu spousta. Máchovo jezero na konci srpna navštívili jména, která po dlouhé roky ovládají přední příčky festivalů a akcí, po celém světě. Festival progressivní hudby nabízí svým fanouškům hudební žánry od House, přes EDM, až po Trance.

Tento festival v minulosti představil tanečním fanouškům ikony jako Carla Coxe, Paula van Dyka, Tiësta, Ferryho Corstena, Marca V a mnohá další hvězdná jména taneční scény. Pro letošní rok festival zveřejnil dvě zahraniční jména. Deep houseový mág Franky Rizardo a Holandské duo Firebeatz. Jak poslední duo interpretů napovídá, tak tento festival se nejspíše ponese v duchu aktuálního EDM. Z předních umělců zastupujících domácí scénu, se představí Michael Burian, Orbith a Lucca.

Druhým oslavencem je festival, který si až do dnešní doby dochoval pověst pravého Techno festivalu. Svojšice nedaleko Pardubic každoročně navštíví tisícovky příznivců této kultůry. tento festival je právem považován za čistokrevný Techno festival, který v ČR nemá obdoby. Pod taktovkou Dje Džejára se zde představili jména jako Dave Clarke, Surgeon, Takaaki Itoh, Colin Dale, Adam Bayer a nebo Sven Väth. Letošní obsazení festivalu bude teprve zveřejněno. Ať už se rozhodnete pro podporu zmíněných oslavenců, nebo třeba pro úplně jiný festival, tak si ho užijte na maximum.

 

Pořadatelům Mácháče a Svojšic patří velký dík a respekt!

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace