Přejít na menu Přejít na obsah

Masters Of Rock: Blues Pills, hippies 21. století

28. 6. 2015

Pearl Novinky

Hippiesáci jako vystřižení ze 60. či 70. let. Ale v roce 2015 budou hrát na Masters Of Rock. To jsou Blues Pills, švédský objev posledních pár let.

Blues Pills vznikli v roce 2011 v Örebro, kdy se nevlastní bratři Zack Anderson (baskytara) a Cory Berry (bicí) seznámili se zpěvačkou Elin Larsson. Trochu zvláštní název kapely převzali z hudebního blogu svého kamaráda Jense HeidehoBluesPillz – o hudbě 60.-70. let. Přesně to byl směr, kterým se chtěli dát.
Své nahrávky umístili nejdříve pouze na YouTube, na základě toho později dostali nahrávací smlouvu. Ve Francii při koncertě našli čtvrtého člena kapely, tehdy teprve šestnáctiletého Doriana Sorriauxe (kytara).

V roce 2012 jim vyšlo zatím EP s názvem Bliss následované ještě v témž roce singlem Black Smoke. O rok později se upsali vydavatelství Nuclear Blast, které jim vydalo EP Devil Man. O další rok později, tedy v roce 2014, konečně vyšel jejich plnohodnotný albový debut Blues Pills. Brzy poté vystřídal Coryho na postu bubeníka André Kvarnström.

Pokud tedy máte rádi muziku 60.-70. let a dřímá ve vás kus hipíka, nenechte si je letos ve Vizovicích v sobotu 11. 7. ve 21:00 ujít. A pokud ne, zkuste to přesto též. Kapela má každopádně co nabídnout. Rozhodně totiž není jen rádoby reliktem z let minulých.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace