Přejít na menu Přejít na obsah

Nahlas, rychle a bez příkras - System of a Down přijeli do Prahy


Na to, aby kapela nevydala 11 let jedinou novou věc a stejně zvládla vyprodávat velké haly a být headlinerem největších festivalů, musí být opravdu legendou. Čímž System of a down, kteří se v pondělí zastavili v Praze, skutečně jsou. Odpovídala tomu i kvalita vystoupení?

O2 aréna praskala ve švech a ušní bubínky přihlížejících díky předkapele. Hardcoroví Code Orange z Pensylvánie totiž spustili peklo a to hodně nahlas. Možná proto, že kapela u nás není příliš známá, nebo že nazvučení nebylo uplně ideální, nesetakali se s úplně kladným ohlasem publika. 

To netrpělivě čekalo na své hvězdy a tak nikomu asi ani nevadilo, že po 40 minutách se chlapci odebrali do zákulisí.Když pak Serj Tankian se svou partou, za zvuků "Soldier Side" nakráčeli na pódium, začalo konečně to, na co všihni čekali. Rychlý set, bez zbytečnýh pauz a řečí, kdy hit střídal ještě větší. Všehno bylo dost energické, bez příkras a kudrlinek, jen s jednoduchou vizualizací za kapelou. Ta se sestávala z kosočtverce, v němž se krom světel vystřídaly i prostřihy z koncertů, vnadné ženy nebo třeba i Donald Trump. Bohužel ale chyběly boční obrazovky, na kterých by se promítala aktualní show. Ti, kteří přišli na běžné stání a nebyli úplně vepředu se museli tedy spokojit jen se zvukovým vjemem. Který byl navíc, minimálně v sektoru na stání, celkem tristní. 


"Systémy" jsou také známí tím, že nejsou příliš hovorní. Stručné "ahoj" a Serjovo podotknutí, že Praha je jedním z jeho nejoblíbenějšíh měst bylo téměř vše, co jsme se dozvěděli. Ostatně byli jsme tam kvůli hudbě, ne kvůli sáhodlouhým rozmluvám. Tu po techniké stráne zvládli hoši na velmi profesionální úrovni a hlasový projev Tankiena byl jako vždy dechberoucí. Přes hardcorový řev až po téměř romanticky uklidňující vokály například v Lonely Day, kdy téměř "oko nezůstalo suché". Za hodinu a třičtvrtě zvládli energicky do lačnícíh diváků naprat 30 písní (kompletní setlist pod článkem). Proto se snad nemůžeme zlobit, že nedošlo na přídavek.

Jak už ale bylo řečeno, "legendy" si můžou dovolit hodně a i tak bude jejich koncert hodnocen kladně, protože vidět naživo System of a down je přeci sen nejednoho z nás.

Soldier Side - Intro
Suite-Pee
Prison Song
Violent Pornography
Aerials
Mind (intro only)
Mr. Jack
Devil
Needles
Deer Dance
Radio/Video
Hypnotize
Dreaming
Pictures
Highway Song
Darts
Bounce
Suggestions
Psycho
Chop Suey!
Lost in Hollywood
Question!
Lonely Day
Kill Rock 'n Roll
B.Y.O.B.
This Cocaine Makes Me Feel Like I'm on This Song
DAM
Cigaro
Toxicity
Sugar

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace