Přejít na menu Přejít na obsah

Nero a The Qemists roztančí Rock for People; festival zveřejnil program a spustil prodej jednodenních lístků

23. 5. 2016

Redakce Novinky

Ani letošní Rock for People nezůstane nic dlužný příznivcům elektronické a taneční hudby. Do hradeckého Festivalparku zamíří držitelé Grammy Nero i drum'n'bassoví kouzelníci The Qemists. Doplní tak letošní nabitý line-up v čele s Massive Attack, The Offspring, Bullet for My Valentine, The 1975, Chvrches a bez mála stovkou dalších kapel a DJs, která na Rock for People vystoupí od 3. do 5. července.

Organizátoři zároveň zveřejnili program a v průběhu pondělí 23.5. spustí prodej jednodenních vstupenek. První festivalový den, neděle 3. července, bude patřit memphiským rockerům Skillet, švédským tvrďákům Royal Republic a program na hlavní stagei uzavřou obrovskou taneční party právě Nero se svým DJs setem. Neděle bude zároveň ve znamení české i slovenské scény, vystoupí Richard Müller, Vypsaná fiXa a Mydy Rabycad rozjedou svůj elektroswingový večírek.

V pondělí 4. července budou Festivalparkem znít říznější tóny. Podia ovládnou kalifornští pop punkeři The Offspring, britská metalová kapela Bullet for My Valentine, rockový uragán z LA Five Finger Death Punch a závěrečný koktejl umíchají The Qemists. Poslední den, úterý 5. července, pak bude na Rock for People patřit ostrovní indie formaci The 1975, oheň do kotle přilejí ANTI-FLAG a Enter Shikari a pověstnou tečku za celým letošním festivalem udělají se svou kolosální show headlineři Massive Attack.

22. ročník Rok for People se koná mezi 3. a 5. červencem 2016 v hradeckém Festivalparku. Aktuální edice celofestivalových pasů je v prodeji za cenu 1650 Kč, na místě budou za 1800 Kč. V pondělí 23. května bude spuštěn prodej jednodenních vstupenek za 1000 Kč. Díky přelomové spolupráci se slovenským festivalem Pohoda mohou nově návštěvníci také získat výhodné kombo vstupenky na oba festivaly a užít si tak dvojnásobnou dávku muziky naživo. Hlavními partnery letošního RFP jsou Staropramen a LENOVO, partnery jsou T-Mobile, Hard Rock Cafe, Jack Daniels, Město Hradec Králové, Kofola, Symbio+, Celtima nebo Urban Wave. Hlavními mediálními partnery jsou Prima COOL a Evropa 2. Podrobné informace na www.rockforpeople.cz.

Nero tvoří britští producenti a DJs Dan Stephens a Joe Ray společně s vokalistkou Alanou Watson. Čelní místa hitparád i srdce fanoušků ovládli hned svým debutem Welcome Reality obsahujícím hity Me&You, Guilt a Promises. Poté přidali cenu Grammy za společný remix se Skrillexem Promises, skladbou Into The Past se podíleli se na soundtracku hollywoodského trháku Velký Gatsby a oslnili publikum na ikonické Coachelle. Svou pozici jedné z nežhavějších britských formací definitivně upevnili loni svým novým a dlouho očekávaným albem Between II Worlds.  Do Hradce zamíří jako Nero DJ set v doprovodu skvělé vokalistky Alany Watson.

Základem kouzelné formule The Qemists je neodolatelný mix drum'n'bassu, dubstepu a rocku, který při koncertech umocňují ještě živé bubny, masivní samply a klasické kytary. V minulosti například spolupracovali s Enter Shikari na hitu Take It Back, se kterými se letos vydali na tour, a to již podruhé. Letos na začátku března vydali nové, v pořadí třetí, studiové album Warrior Sound, a to po 6 letech od předchozí úspěšné desky Spirit in the System.

Rock for People 2016: Massive Attack * The Offspring * Bullet for My Valentine * Five Finger Death Punch * The 1975 * Chvrches * Skillet * Nero DJ set * Enter Shikari * ANTI-FLAG * Royal Republic * X Ambassadors * The Qemists * Our Last Night * Saul Williams * Ho99o9 * Turbowolf * Arcane Roots * John Coffey * Astronautalis * The Correspondents * Bazzookas * Raveneye * Tired Lion * Dead! * The Paranoid * Repetitor * Otherkin * It’s Everyone Else a další...

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace