Přejít na menu Přejít na obsah

Oscarový skladatel Hans Zimmer složil hymnu pro festival Tomorrowland

31. 7. 2014

Redakce Novinky

Hudební mág Hans Zimmer, který je držitelem filmového Oscara, několika cen Grammy a Zlatých globů, složil hymnu pro jeden z nejžádanějších hudebních festivalů světa - belgický Tomorrowland, který je zaměřený na elektronickou hudbu. Skladatel připravil speciálně pro festival desetiminutový opus. Hudební ikonu si budou moci užít i čeští diváci díky MTV Europe.

Přestože letošní jubilejní desátý ročník má všech 400 tisíc vstupenek vyprodaných, milovníci hudebních legend nemusí truchlit. Tomorrowland má exkluzivní partnerství s hudební stanicí MTV Europe. Ta proto připravuje vůbec poprvé v historii festivalu hodinový sestřih z dění akce.

„Tomorrowland patří mezi nejoblíbenější hudební festivaly na světě. Jelikož je kvůli obrovskému zájmu těžké se na něj dostat, jsme rádi, že můžeme nabídnout sestřih z dění českým i slovenským divákům. Právě mezi Čechy ve věku 16 až 24 let je festival notoricky známý a i přes jeho nedostupnost patří mezi nejžádanější události sezóny,“ komentovala Erika Luzsicza, ředitelka společnosti Axocom, která má v ČR a na Slovensku na starosti skupinu televizních stanic MTV.

Hodinový sestřih nabídne nejen to nejlepší ze současné elektronické hudební scény, ale především umožní nahlédnout do samotného dění festivalu, který proslul díky svým pitoreskním kulisám a bohaté produkci srovnatelné s fantaskními výjevy z pohádky o Alence v říši divů. Letošní desátý ročník Tomorrowlandu konaný jako již tradičně závěrem července (letos výjimečně dvakrát 18.-20. a 25.-27.) odvysílá MTV Europe v hodinovém dokumentu celkem dvakrát a to 22. a 29. srpna. Chystaný sestřih se zaměří na zpověď návštěvníků z celého světa a také na rozhovory s vybranými DJs. Chybět nebude ani zmíněný Hans Zimmer. Mezi letošními hvězdami budou například Above & Beyond, Armin van Buuren, Skrillex, Tiesto či David Guetta a další.

Co je Tomorrowland?

Tomorrowland je věhlasný festival elektronické hudby organizovaný již deset let v Belgii u města Boom. Tradičně jsou vstupenky vyprodány během několika vteřin. V předešlých letech se o 200 tisíc lístků hlásily až dva milióny zájemců. Nejinak tomu bylo i letos, kdy bude jubilejní ročník uspořádán dvakrát s celkovou kapacitou 400 tisíc lidí.

„Tomorrowland je pro mě známou veličinou. Myslím si, že po deseti letech si zaslouží něco speciálního ke svým narozeninám. Mělo by to být něco kulturně rozmanitého, co bude reprezentovat celý svět. Hymna je přitom právě o tom, že spojuje různé kultury. Všechny věci, které nás dělají odlišnými, by měly být ty, které budeme oslavovat,“ prohlásil ke spolupráci Hans Zimmer, jehož kariéru vyplňuje spolupráce na více než stovce filmů za posledních 30 let. Z nejznámějších a nejcennějších například 12 let v řetězech, Počátek, Batman: Temný rytíř a Temný rytíř povstal či Sherlock Holmes: Hra stínů a další.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace