Přejít na menu Přejít na obsah

Pět důvodů, proč milujeme ZAZ

13. 9. 2016

Pearl Novinky

ZAZ miluje Českou republiku a česká republika miluje ZAZ! Originální francouzská zpěvačka přijede na podzim do Prahy a Zlína. Zde je pět důvodů, proč byste si její koncert určitě neměli nechat ujít.

1. Je jí úplně šumák konzumní společnost. Nezajímá ji pokoj v hotelu Ritz, šperky od Chanela ani drahá auta, jak zpívá ve svém prvním velkém hitu Je Veux. Jediné, co chce – šířit kolem sebe dobrou náladu. To platí i pro její koncerty.

2. Úspěch si poctivě vydřela. Přesně před deseti lety se vydala do Paříže, kde zpívala rok a půl v kabaretu, pět hodin denně. Bez mikrofonu! A připočtěme k tomu také to, že byla pouliční zpěvačkou. To je mezi hudebníky považováno za vůbec nejobtížnější, protože pouliční umělec nemá své publikum, které přišlo právě na něj – naopak musí zvládnout zaujmout náhodné kolemjdoucí, aby se vůbec zastavili a poslouchali.

3. Budete vědět, co chtěla vyjádřit, i když neumíte francouzsky. Ač jste se francouzštinu možná ve škole neučili či si z ní pamatujete jen velmi málo, ZAZ budete rozumět. Její tvorba se dá poslouchat i bez znalosti tohoto jazyka, neboť hudbu vnímáme především srdcem. Ale pokud budete chtít opravdu vědět, o čem zpívá, on se vždycky někdo najde, kdo dával na střední v hodinách větší pozor nebo o kom víte, že si dopisuje s pohlednou Francouzkou.

4. Barevná. Její tvorba je pestrá jako obal jejího alba Recto Verso (2013) a vykouzlí vám dobrou náladu.

5. Českou republiku s trochou nadsázky prohlásila svým přechodným domovem a moc ráda se sem vrací, letos dokonce podruhé. 7. 12. vystoupí v Praze ve Fóru Karlín a 10. 12. ve Zlíně v Hale Euronics. Vstupenky jsou k dostání na ticket-art.cz a ticketportal.cz, měli byste si ale pospíšit.

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace