Přejít na menu Přejít na obsah

Red Bull Tour Bus a Rock for People roztančí tento týden Hradec i Olomouc

19. 5. 2015

Redakce Novinky

Rock for People přivítá první návštěvníky již za necelé tři týdny. Než se otevřou brány hradeckého Festivalparku, mohou si fanoušci festivalovou atmosféru vychutnat ve vybraných městech. Tuto středu 20. května totiž vyráží na silnice Red Bull Tour Bus v rámci Warm Up Tour. První zahřívací koncert se uskuteční v Hradci Králové, hned následující den 21. května se pak Tour Bus přesune do Olomouce. Náměstí ze střechy vytuněné Karosy roztančí kapely Skyline a N.O.H.A. a s nimi DJ Robot. Vstup na oba warm upy je zdarma.

Warm Up Tour má celkem šest zastávek a je rozděleno na dvě části. Hradecká část vyvrcholí 4. června ve Festivalparku Rock for People v Hradci Králové. Na druhou štaci pak Red Bull Tour Bus vyrazí 17. června směr Písek, pokračuje 18. června do Českých Budějovic a závěrem rozduní Rock for People Europe v Plzni, který se koná od 3. - 5. července. „Unikátní kulisy těchto krásných měst spolu s davem bavících se fanoušků vytváří neopakovatelnou atmosféru, kterou si všichni včetně kapel opravdu užíváme,“ říká Jan Vondráček, jeden z hlavních organizátorů tour.

Red Bull Tour Bus už loni na Rock for People prověřili mnozí hudebníci v čele s kapelou  N.O.H.A., Mikem Spiritem, Republic of Two nebo Android Asteroid. Nezapomenutelný koncert na něm před zraky tisíců návštěvníků odehrál také Steven Seagal se svým bandem. Kromě toho byl Red Bull Tour Bus hlavním korábem pro podzimní tour PSH a Prago Union, kteří vystoupili v pěti českých městech.

Skyline jsou kapelou pulsující energií s neskonale živými live shows - právě proto se naprosto skvěle hodí právě na Red Bull Tour Bus zaparkovaný na RfP. Aktuálně hrají v sestavě Marka, Radek B, Hiffi, Jacob, Majkii B. Svým živelným electro-pop-punkem rozproudí nejen samotné RfP, ale i Hradec Králové a Olomouc v rámci Rock for People Warm Up Tour. „Red Bull Tour Bus neodmyslitelně patří k festivalovému létu a pro nás jako pro kapelu to znamená spoustu skvělých koncertů, a že jich loni nebylo málo. Teď nás čeká nadupaná tour po městech, takže se těšte, protože my se už těšíme a bude to rozjetý,“ vábí k návštěvě všechny místní zpěvák Skyline MC Jacob.

Mezinárodní uskupení hudebníků s názvem N.O.H.A., tedy Noise of Human Art, se stane další rozbuškou na korbě Red Bull Tour Busu. Umně míchají nejen národnosti, ale také styly od drum'n'bassu a dub stepu, přes world music, až po balkánské beaty. PSH neboli Peneři strýčka Homeboye to letos rozjedou na Red Bull Tour Busu ve velkém stylu. Zatím posledním jejich počinem byl singl Já to říkal, ke kterému vznikl i klip z pražských ulic a vyšel u příležitosti jejich loňského účinkování na střeše pojízdného pódia Red Bullu.

 

Red Bull Tour Bus & Rock for People Warm Up Tour - Hradecká část

  • 20. 5. Hradec Králové - Velké náměstí / DJ Robot, Skyline, N.O.H.A.
  • 21. 5. Olomouc - Horní náměstí / DJ Robot, Skyline, N.O.H.A.
  • 4. 6. Rock for People Hradec Králové / Skyline, N.O.H.A., PSH

Red Bull Tour Bus & Rock for People Warm Up Tour - Plzeňská část

  • 17. 6. Písek – Velké náměstí / DJ Robot, Vladimir 518, The Petebox
  • 18. 6. České Budějovice – Náplavka u Dlouhého mostu / DJ Robot, Vladimir 518, The Petebox
  • 3. 7. Rock for People Europe Plzeň / Vladimir 518, The Petebox, Kapitán Demo
Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace