Přejít na menu Přejít na obsah

Rocksymphony: Filharmonie Bohuslava Martinů opět na jednom pódiu s rockery

9. 9. 2016

Pearl Novinky

Koncert filharmonie pro rockery – a nejen pro ně – tak by se dal nazvat projekt, který před několika lety postavila na nohy zlínská Filharmonie Bohuslava Martinů pod vedením Viktora Kozánka. Orchestr, který má jinak v repertoáru především díla vážné hudby, se pro tyto účely spojil s rockovým triem ve složení David Uher (kytara), Karel Pevný (baskytara) a Hanz Sedlář (bicí), a společně nacvičili ve speciálních aranžmá hity, které v minulých desetiletích psaly historii rockové muziky (skladby od Metalliky, ZZ Top, Nazareth, Led Zeppelin, Europe, Deep Purple, Black Sabbath, Scorpions a dalších). Sólové party tentokrát převezmou Marta Jandová a Václav Noid Bárta.

Rocksymphony je projektem vpravdě ojedinělým, projektem, o který je stále velký zájem. Právě proto se loni v dubnu stěhoval do zlínské Haly Euronics. Nyní je zpátky na domovské půdě filharmonie, v Kongresovém centru Zlín, kde se ovšem návštěvníci mohou také náležitě vyřádit – koncert je na stání a upřímné projevy nadšení jako na rockovém koncertě jsou povoleny, tím spíš, že sólisté k nim diváky občas přímo hecují :-)

Koncert je také dobrou příležitostí, jak představit mladé generaci hudbu, která nezestárla a má dodnes hodně co říct - a jak se zdá, daří se to: na koncertech Rocksymphony je vidět nemálo mladých lidí kolem dvaceti let i dětí staršího školního věku, které přišly s rodiči.

Vstupenky seženete na filharmonie-zlin.cz.

Více info: http://www.filharmonie-zlin.cz/364a-rocksymphony

Foto: zlin.eu

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace