Přejít na menu Přejít na obsah

Současná hudební scéna je velmi různorodá


V současné době existuje velké množství nejrůznějších hudebních žánrů. Když se podíváme zpět, byly doby, kdy vládl jazz, blues a rock'n'roll. Těmto stylům se už téměř žádný současný interpret nevěnuje, i když vyznavači těchto stylů se mezi námi stále najdou. V poměrně nedávné minulosti se objevil rock, který se stal natolik oblíbeným, že i nyní vznikají nové rockové kapely. Jejich styl je však natolik ovlivněn dalšími styly, že starší skupiny neutlačují. Začínající kapely vidí rockové kapely, které začínaly před třiceti nebo čtyřiceti lety, jako své velké vzory a snaží se jim přiblížit.

Taneční a popová hudba sedmdesátých, osmdesátých a devadesátých let má stále své kouzlo. Lidé, kteří na těchto skupinách vyrůstali, si je rádi alespoň občas poslechnou na svých kazetách a vzpomínají na svá mládí. Tyto hudební skupiny sice již nepůsobí, ale stále si jejich skladby můžete pořídit na hudebních CD nebo vinylových deskách. Někteří interpreti ale stále vnímají své fanoušky, a i když nevydávají žádné nové hity, jednou za čas uspořádají koncert a jejich fanoušci jsou rádi, že si je alespoň jednou mohli užít naživo.

Na dnešním hudebním trhu vznikají stále nové kapely, které vytvářejí nové hudební styly a žánry. Příkladem může být electroswing nebo dubstep. Současní interpreti vydají jeden dva singly, které osloví posluchače díky chytlavé melodii. Většina těchto písní má však mnohdy nesmyslný text, který nenese žádný hlubší význam. Velká většina těchto interpretů ani nemá žádné další hity - a jakoby se po nich slehla zem. Důvody mohou být různé. Je možné, že nemají dostatek finančních prostředků na to vydat další album nebo zkrátka neoslovili posluchače tak, jak původně zamýšleli. Je obtížné se dostat na hudební trh, nebo je to podle vás snadné?

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace