Přejít na menu Přejít na obsah

Vyprodat Roxy v adventní neděli? Žádný problém, pozvěte si Selah Sue!


Že se dá pražské Roxy vyprodat i na druhou adventní neděli o Vánocích? Žádný problém! Stačí si na podium pozvat podmanivou Selah Sue a o vše je postaráno. Výše zmíněné se totiž právě včera podařilo této belgické zpěvačce, která se k nám do Česka vrátila jak s novou, tak i se starou tvorbou po dovu letech. Že to ale uteklo! Začněme hezky popořadě.

Role předskokanů se tentokrát zhostila pražská kapela The High Corporation. Žánrově velmi podobní hvězdě večera, svůj 40 minutový set rozjeli již v osm. Nejen mně, ale i řadu lidí okolo zaskočilo, jak moc si je frontmanka kapely se Selah podobna. Vzhled, styl i barva hlasu, vše sedělo perfektně. Tak, či onak, tato formace skvěle nastartovala nedělní večer, jež sledovala již zaplněná Roxy. Lidé pili, bavili se a užívali si jak se patří. Takže good job THC! :)

S mírným zpožděním, ale přeci jsme se dočkali originálu, o kterém mluví všichni jen v superlativech. Selah začala svůj set pozvolna rok starou písní Always Home, načež následovala songem z připravovaného alba, písní Daddy. Pak tempo večera jakoby lusknutím prstu získalo rychle na spádu. To totiž následovala Black Part Love, ve které si Selah ještě elegantně střihla cover rapové písně Lost Ones od Lauryn Hill.

Aby toho nebylo málo, přichází na řadu This World, který vygradoval až do nebeských výšin. Najednou přede mnou nestála mladá, snad ještě i nevinná pětadvacetiletá zpěvačka, ale ostřílená soulová bohyně, kterou s pootevřenými ústy a jemným chvěním v zádech sledoval unešený dav. 

Z debutového alba hned zazněla ještě další píseň Fyah Fyah. Tu jsme už zpívali všichni dohromady. Pak si pro nás ale Selah připravila překvapení v podobně čerstvě vydaného singlu s názvem Time, který je venku teprve 6 dní. Už teď se nemůžu dočkat na další!

Hned poté zazněla jen měsíc stará skladba Reason, podle které se také bude jmenovat nové album, které by mělo, dle všeho, vyjít ven již začátkem příštího roku. Selah nás ani nemusela moc pobízet, ve zpěvu jsme rádi pokračovali i při následující I Wont Go For More.

Předposlední písní se na výběr publika stala starší Mommy, která stejně jako Daddy, je věnována rodině.  Schválně, jestli uhádnete komu.

Nakonec tento kouzelný večer završila další novinka - skvělá píseň Falling Out, ve které se ke zpěvu Selah přidal i kytarista a byla to BOMBA. Mužský, hlubší hlas, jako doprovod rozhodně stojí za hřích. V redakci doufáme, že se Selah nebude bát experimentovat a podobné pokusy se objeví na více skladbách. Bohužel se ale nedá svítit a tento song tak finálně uzavřel hodinu a půl dlouhý set. Jen těžko uvěřit, že to tak rychle uteklo!

Stěží bych si dokázal představit lépe strávenou Vánoční neděli. Nutno podotknout, že koncert byl výborně ozvučen. Díky čemuž líbezné vokály Selah dostávali leckoho snad až do tranzu. Během koncertu toho sice nikdo z umělců moc nepromluvil, ale to je snad jedině dobře, protože jsme si mohli užívat jednu baladu za druhou.

Bohužel, příští rok zatím Selah sice neplánuje další zastávku v Česku, ale pevně doufám, že se to ještě změní, protože má u nás očividně silnou základnu fanoušků.

 

 

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace