Přejít na menu Přejít na obsah

Vysočina Fest se pomalu stává Jihlavskou tradicí

21. 4. 2015

Redakce Novinky

JIHLAVA –Zhruba čtvrt roku zbývá do okamžiku, kdy své brány otevře třetí ročník multižánrového festivalu Vysočina Fest 2015. Tradičně se odehraje v areálu jihlavského letního kina, a to po tři dny (9. – 11. července) na dvou pódiích. První dva ročníky se do povědomí fanoušků zapsaly nejen skvělou nabídkou muziky, ale i pohodovou atmosférou a bohatým doprovodným programem.

 

Čtvrtek

Letošní Vysočina Fest odstartuje ve čtvrtek 9. července o půl čtvrté odpoledne. Hlavní stage bude v té chvíli patřit kapele, která se umístí na třetím místě v soutěži autorských kapel (ta začíná v dubnu). A pak už se naplno rozjede program prvního dne, který je opravdu nabitý. Jen posuďte sami. Na hlavní stage přijde charismatická zpěvačka ANNA K. a hned po ní vystoupí jazzově naladěný VOJTA DYK & B-SIDE BAND. Následovat bude stále populárnější poprocková kapela CHINASKI, která na VysočinaFestu slavila obrovský úspěch už loni. Konec prvního festivalového dne bude patřit punkrocku v podání slovenské skupiny HORKÝŽE SLÍŽE.

Na druhé stage to bude stát určitě také za to. Den na tomto pódiu zahájí mladá a perspektivní kapela LIKE-IT (Kapela Vysočiny 2013). Po této skupině přijde na řadu jasně zářící slovenská hvězda DARA ROLINS a po ní další host ze Slovenska - hiphopové duo MOJA REČ.

Pátek

Jestliže je čtvrteční program doslova nabitý, ten páteční (10. července) se mu minimálně vyrovná, možná ho dokonce předčí. Na hlavní stage začíná opět v soutěži úspěšná autorská kapela, tentokrát ta, co se umístí na druhém místě. Po ní přijde na pódium první česká superstar a dnes jedna z nejosobitějších českých zpěvaček ANETA LANGEROVÁ, kterou vystřídá do nového hávu oděná vzpomínka na osmdesátá léta ARAKAIN + LUCIE BÍLÁ (Lucie Bílá vystupovala s Arakainem v letech 1984 – 1986). A legendu bude střídat další legenda – WANASTOWI VJECY – úspěšný projekt části kapely Lucie. A aby těch legend nebylo málo, program na hlavní stage zakončí čtvrt hodinu před půlnocí ČECHOMOR, hudební seskupení, které dalo lidové písni úplně jiný rozměr.

Na druhé stage je připraveno taktéž bohaté menu. Páteční program tam rozjedou hiphopové kapely PRAGO UNION a CHAMPION SOUND. Po hiphopu přijde na řadu punk v podání nejpunkovější kapely VISACÍ ZÁMEK, která letos s albem Punkový království pronikla i do čela hitparád. Tu ve čtvrt na devět vystřídá písničkář s ironickými a trefnými texty XINDL X a páteční program zakončí na druhé stage z popela znovu zrozená skupina STROMBOLI.

Sobota

Poslední festivalový den (sobota 11. července) začne už ve čtvrt na tři odpoledne, kdy na hlavní stage bude hrát vítězná autorská kapela. O hodinu později přijde na pódium netradiční účastník letních festivalů skladatel, klavírista a taky zpěvák JAROSLAV UHLÍŘ, jehož písničky nás všechny provázejí už od dětství. Po něm se můžete těšit na pořád ještě mladou kapelu MANDRAGE. Hned vzápětí dostane prostor po vážném úrazu vracející se zpěvák MICHAL HRŮZA. Po něm přijde na pódium v Čechách a na Moravě velmi populární slovenská poprocková kapela NO NAME a poslední kapkou letošního Vysočina Festu bude další slovenská skupina, tentokrát však punkrocková INÉ KAFE.

Druhá stage ani v sobotu s nabídkou nebude pokulhávat za tou hlavní. Program posledního festivalového dne otevřou BRATŘI EBENOVÉ, které, a především jejího lídra Marka Ebena, netřeba představovat. Pak přijdou na řadu romantičtí rockeři z Valmezu MŇÁGA A ŽĎORP. Hned na to se na pódiu objeví rocková skupina s melodickými kytarami WOHNOUT a poslední kapelu na této stage bude slovenské hiphopové uskupení KONTRAFAKT.

Doprovodný program

To je už nedílná součást Vysočina Festu. A jinak tomu nebude ani letos. Velmi úspěšné a oblíbené jsou tzv. dílny. Doprovodný program zatím vzniká, ale už dnes je jisté, že bude bohatší a nabídne mnohem širší spektrum aktivit. Podobně jsou na tom i benefity, které jsou spojeny se vstupenkou a během prvních dvou ročníků si získaly mezi fanoušky velkou popularitu.

Soutěž kapel

Kapela Vysočiny - ani ta nebude při třetím ročníku Vysočina Festu chybět. Soutěž autorských kapel vypukne právě v dubnu a přihlásit se do ní mohou

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace