Přejít na menu Přejít na obsah

Westbam - Electro legenda oslaví kulaté 50. narozeniny


Německý DJ, producent, zakladatel Mayday, druhý duchovní otec velké Love Parade a především veliký bavič Maximilian Lenz alias DJ Westbam, oslaví 4.března kulaté 50. narozeniny. Tento showman a majitel nahrávací společnosti Low Spirit Recordings, je jedním z mohykánů německé hudební scény.

Kariéra tohoto charismatického maníka, který je opravdovým mistrem Djingu, odstartovala v německém klubu Odeon, již v roce 1983. O rok později se Westbam stěhuje do Berlína, kde jeho jméno začíná nabývat na hodnotě. Díky svému osobitému pojetí a profesionální práci s gramofony, která se mnohdy vymiká lidskému chápání, se Westbamovi dostává uznání, na poli elektronické hudby. Německo vyslalo tohoto nekompromisního mistra scratche, na olympiádu v Soulu, jako reprezentanta německého hudebního umění.

V roce 1989 vydává své premiérové album. Mezi nejznámější hity patří ,, Monkey Say Monkey Do “ a ,, No More Fucking Rock’n’Roll ”. O dva roky později uspořádal první  festival Mayday, který navštívilo 5000 návštěvníků a pořádá se dodnes. Westbam je mistrem improvizace, ovlivněným ikonou z Bronxu, Afrikou Bambaatou. Jeho vliv udělal z Westbama mistra electra, hip-hopu, brake-beatu a disca. Těmito žánry nabušené sety, v podání opravdu jedinečném, se stali nezapomenutelnými zážitky, pro tanečníky, kteří měli možnost Westbamovu show zažít.

V roce 1996 založil spolu s Afrikou Islamem projekt Mr.X & Mr.Y, kdy jako opravdu jedinečné duo vystupovali  a tvořili spolu. Arfika Islam je synem ikony z Bronxu. Westbam za svou kariéru spolupracoval s velkými jmény, jako Kanye West, Richard Butter a nebo Iggy Pop. I přes jeho půl století dlouhé působení, na tomto světě, se Westbam i nadále aktivně věnuje muzice, koncertuje a tvoří. Přejeme minimálně další půl století aktivní tvorby, jelikož osobností, jakou je Maximilian Lenz, těch je opravdu na elektronické scéně málo.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace