Přejít na menu Přejít na obsah

Novinky

ČR díky Gabriele Gunčíkové poprvé ve finále Eurovize

11. 5. 2016

Pearl

Poprvé v historii má Česká republika zástupce ve finále Eurovize! Gabriele Gunčíkové se podařilo prolomit prokletí, které si naše země s sebou nesla od začátku své účasti, a s písní I Stand od autorů Christiana Schneidera, Aidana O'Connora a Sary Biglert postoupila v úterý večer do finále.

Apocalyptica oslaví 20. výročí rozšířeným vydáním alba a turné

11. 5. 2016

Redakce

10. května 1996 vydali finští rockeři jménem APOCALYPTICA svůj skvělý debut PLAYS METALLICA BY FOUR CELLOS.  Instrumentální violoncellový rockový opus změnil pro léta budoucí podobu tvrdé muziky. Na oslavu dvacátého výročí vydání desky skupina v reedici vydává 22. července 2016 remasterované album s třemi bonusovými skladbami.

Festival United Islands of Prague přiváží nové objevy z evropské hudební scény

10. 5. 2016

Redakce

Pražský multižánrový festival United Islands of Prague proběhne v červnu již po třinácté a oživí hudbou Kinského zahradu, Kampu, Střelecký Ostrov a Janáčkovo nábřeží. Letos poprvé bude jeho hlavní program probíhat především v sobotu a v neděli 25. a 26. června, kdy spolu s novým METRONOME festivalem nabídne Praha ten největší hudební víkend.

Steven Tyler na sólovém turné: "Jak jsem napsal Dream On"...

9. 5. 2016

Pearl

Steven Tyler vyjede v létě na sólové turné nazvané Out on a Limb. Frontman kapely Aerosmith tak bude kromě plánů s kapelou uskutečňovat i svou sólovou představu koncertního večera, který zahrnuje mimo hudby samotné i vyprávění o tom, proč a jak napsal některé nejznámější hity své domovské kapely.

Paul McCartney, Bob Dylan či Rolling Stones na jednom festivalu!

9. 5. 2016

Pearl

Největší veličiny rocku na jednom místě. Koncert, jaký zažijete jen jednou za život. Takto a ještě různě jinak je označován nový festival Desert Trip (7.-9. 10. 2016, 14.-16. 10. 2016) v kalifornském Indiu, domově možná nejpopulárnějšího festivalu současnosti Coachella. Jenže tentokrát se v Indiu sejdou rockoví titáni. Line-up hlásí taková jména, jako Bob Dylan, Paul McCartney, Rolling Stones, Roger Waters, The Who nebo Neil Young.

ZAZ přijede před Vánoci do Prahy a Zlína

5. 5. 2016

Redakce

Po loňském fenomenálním úspěchu, kdy - stejně jako v roce 2014 - dvakrát vyprodala pražské Forum Karlín, stává se francouzský hudební fenomén jménem Zaz pravidelnou ozdobou předvánoční Prahy. A nejen to. Zaz vůbec poprvé zavítá take do Zlína.

Praha Žije Hudbou reaguje na regulaci pouličního umění v Praze - 13. května roztančí hlavní město na 200 umělců

5. 5. 2016

Redakce

V březnu letošního roku vešla v platnost nová vyhláška, která výrazným způsobem omezuje pouliční umění, tedy tzv. busking. Organizátoři festivalu Praha Žije Hudbou, který proběhne 13. května, podali na Ministerstvo vnitra podnět k přezkoumání tohoto schváleného dokumentu, který je plný nejasných pojmů a neurčitých formulací.

Masters Of Rock odtajnil časový rozpis

26. 4. 2016

Pearl

Největší tuzemský metalový festival Masters Of Rock oznámil v úterý 26. 4 svůj letošní časový rozpis. Fanoušci, kteří často přijíždějí i z velké dálky, mohou od této chvíle začít spřádat přesnější plány na 14.-17. 7. Právě v těchto dnech je přivítá areál likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace