Přejít na menu Přejít na obsah

Hudební nástroje

Boomwhackers - perkuse pro profíky i pro děti

6. 5. 2015

Pearl

Boomwhackers jsou lehké barevné plastové tuby naladěné pomocí své odlišné délky a tloušťky na určité tóny. Patří do skupiny perkusních nástrojů Vynalezl je Craig Ramsell v roce 1995. Jeho firma Whacky Music jich prodala více než čtyři miliony kusů. Boomwhackers jsou vhodné pro profesionální perkusionisty, hudební lektory, ale i pro děti.

Bogányi Grand Piano má být "lidštějším" klavírem

16. 2. 2015

Pearl

Maďarský klavírista Gergely Bogányi představil na konci ledna v Budapešti nový klavír s názvem Bogányi Grand Piano. Nástroj moderního vzhledu je sestaven z 18.000 dílů a má být klavírem 21. století, avšak za vzor si bere klavíry z raného 19. století, které má Bogányi nejraději.

Animusic - kouzelný svět hudebních animací

8. 2. 2015

Pearl

ANIMUSIC je společnost zaměřující se na tvorbu počítačových animací hudby. Tvoří videa, ve kterých se spojuje hudba s vizuálním ztvárněním. Vizuální stránka je tvořena grafickými modely nástrojů, jež vyluzují příslušnou hudební skladbu. Společnost již vydala několik DVD s těmito „videoklipy“.

Jak ušetřit při koupi hudebního vybavení

4. 2. 2015

Jakub Konopka

Přes internet se v dnešní době prodává v podstatě už cokoliv a výjimkou nejsou ani hudební nástroje. Proč taky ne? Vždyť nákup je pohodlnější, rychlejší a často také levnější. Dnes pro Vás máme tip, jak za nákup platit ještě méně. Není to nic složitého, stačí využívat slevové kupóny.

Značky kytar, které byste nikdy neměli minout

3. 1. 2015

Redakce

Při výběru kytary se samozřejmě člověk orientuje hlavně podle ceny, stylu a v neposlední řadě také značky. V dnešní době není v českých hudebních obchodech problém koupit prakticky jakoukoliv značku, a tak je někdy složitější se mezi širokou nabídkou zorientovat. Netvrdíme, že po přečtení následujícího krátkého článku budete znát historii výroby kytar nazpaměť, nicméně alespoň základní orientaci v kytarových značkách nepochybně získáte. Začněme klasikou a to dvěma v současnosti neznámějšími americkými výrobci kytar, jejichž základní modely daly vzniknout většině současných typů kytar.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace