Přejít na menu Přejít na obsah

Hudební nástroje

Slavní výrobci klasických kytar

28. 5. 2013

Redakce

Slavní kytaristé hrají téměř výhradně na ručně vyráběné nástroje od výborných kytarářů. V tomto článku jsou vybráni ti snad nejznámější a možná i nejlepší výrobci kytar. U každého popisu je navíc video, ve kterém se hraje právě na popisovanou kytarovou značku.

Jak si vybrat akustickou kytaru?

24. 5. 2013

Jakub Konopka

Tento článek se zaměřuje na výběr akustických kytar. Usnadní vám orientaci ve světě kytar a poradí jak při výběru a koupi nástroje neprohloupit. Je určen jak pro začátečníky a amatéry, kteří o kytarách ví pramálo, tak i pro mírně pokročilé hráče, kteří se rádi dozví něco více o typech kytar a co ovlivnujě jejich zvuk. 

Didgeridoo a jak na něj hrát

3. 5. 2013

Redakce

Mnoho vědců se domnívá, že se jedná o nejstarší hudební dechový nástroj, vždyť je také aboriginská kultura stará přes 40 000 let. Didgeridoo pochází od původních obyvatel severní části Austrálie, kde je často doprovázen klapáním dřívek nebo různými zpěvy. Více o tomto nástroji se dozvíte uvnitř článku.

Glen Velez a hra na rámový buben

21. 4. 2013

Redakce

Čtyřnásobný držitel Grammy a otec moderní hry na rámový buben je celosvětově proslulým perkusionistou. Přinesl nový způsob bubnování. Roky studoval způsoby bubnování mnoha hudebních kultur po celém světě a dnes jeho virtuózní technika pohybů ruky, spolu s podupáváním, “bubnovým jazykem“ a zpíváním alikvotního zpěvu otevřela nové možnosti pro bubeníky celého světa.

Hang drum a tongue drum

25. 3. 2013

Redakce

Při procházení po ulicích Amsterodamu jste dříve mohli narazit na pouliční hráče na kytaru, později je vystřídali didgeridisti a dnes můžete stále častěji zaslechnout také zvonivé tóny  hang drumu.

Jak se vyrábí kytarová deska

21. 3. 2013

Redakce

Ozvučná deska (na které je připevněna kobylka a která má otvor) je na kytaře to nejdůležitější a její cena, pokud mluvíme o kvalitních kytarách, představuje často i dvě třetiny nákladů na celý materiál. Pojďme si říct proč.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace