Přejít na menu Přejít na obsah

Koncert Timber Timbre podpoří experimentátorky Tasseomancy

24. 10. 2014

Redakce Novinky

Už příští pátek 31. října poctí Prahu svou návštěvou kanadští Timber Timbre. Indie-folková čtveřice přiveze své tajemné melodie do Česka vůbec poprvé. Na evropském turné je bude doprovázet experimentátorská formace Tasseomancy

„Hudba je mystická,” prohlašují sestry Lightmanovy, které stojí za projektem Tasseomancy. Sari a Romy svou hudební dráhu odstartovaly v roce 2008 jako indie-folkové Ghost Bees v Halifaxu. Romy hrála na kytaru, Sari na mandolínu a obě zpívaly. Brzy vydaly své první EP s názvem Tasseomancy neboli „věštění z čajových lístků”. Jejich pozdější posun k experimentálnímu folku vyústil v roce 2010 i ve změnu jména a z původních Ghost Bees se staly Tasseomancy. 

Události brzy nabraly rychlý spád - ve spolupráci s Taylorem Kirkem a Simonem Trottierem z Timber Timbre nahrály sestry svou první desku Ulalume a začaly koncertovat s kanadským elektronickým projektem Austra. Nedávno se dívčí duo rozrostlo o další dva členy – bubeníka Evana Cartwrighta a klávesistu Johnnyho Spence. Společně vydali druhé album Braid. Wind Is Coming a v pořadí třetí deska má spatřit světlo světa co nevidět. 

Přijďte si vychutnat tenhle pohodový indie-folkový večírek už 31. října do pražského Chapeau Rouge. Vstupenky k dispozici v sítích GoOut a Ticketpro.

 

FB událost: http://on.fb.me/1pDKDbe

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace