Přejít na menu Přejít na obsah

Rozhovory

Exkluzivní rozhovor s Katkou Knechtovou: Pokud jsme se nechtěli v Prešově zbláznit, museli jsme začít dělat umění

11. 4. 2023

Milan Papežík

Slovenskou zpěvačku Katarínu Knechtovou má obecenstvo nejen spojenou s působením v kapele Peha, ale od roku 2008 ji především vnímá jako sólovou interpretku, která během své kariéry získala několik hudebních ocenění a její hity zná snad každý Čechoslovák. Katka nám poskytla exkluzivní rozhovor, ve kterém nám prozradila, jak se udržuje v kondici, co ji baví na koncertech v Česku, jaké má plány do budoucna, ale také s láskou zavzpomínala na legendárního Mekyho Žbirku.

Dušan Neumann o Kenu Hensleym: Pusťte diváky dovnitř, zvukovku udělám před nimi

17. 11. 2020

Pearl

Začátkem listopadu nás všechny nepříjemně překvapila zpráva o úmrtí klávesisty a skladatele Kena Hensleyho, někdejší výrazné osobnosti Uriah Heep. U nás ho osobně znal Dušan Neumann, majitel olomouckého klubu Bounty Rock Cafe a pořadatel kulturních akcí. Právě jeho jsme požádali o krátký rozhovor o slavném muzikantovi, kterému dokonce pořádal několik koncertů. Dušan je pochopitelně zprávou o Hensleyho odchodu velmi zarmoucen, zároveň ale vzpomíná i s úsměvem a pochopením na některé historky, které se v rockovém zákulisí občas stávají.

Turné končí, turné začne: Arakain už má plány na jaro

23. 11. 2019

Pearl

Arakain dokončil v pátek 15. 11. v Polné u Jihlavy podzimní část turné k aktuální desce Jekyll & Hyde, ale již nyní vyplouvají termíny na jaro. Kapela je zveřejnila několik dní po svém letošním posledním koncertě – a už teď si můžeme být jistí, že se opět velmi brzy uvidíme. Arakain totiž začíná jarní část turné netradičně již v lednu – 25. 1. v Karlových Varech.

Rybičky48 slaví 115 let velkolepým turné

8. 11. 2017

Pearl

Ryby, rybky, Rybičky48...slaví 115 let existence kapely...jak že je to možné? Přijďte se podívat na některý z koncertů jejich probíhajícího turné 115 LET R48...a předtím se nejlépe ještě začtěte do následujícího rozhovoru...

Michael Patrick Kelly: Requiem jsem napsal pro všechny umělce, kteří zemřeli předčasně

22. 8. 2017

Pearl

19. 8. vystoupil na Happy Faces Festivalu v Sedmihorkách u Turnova Michael Patrick Kelly. Znali jsme ho jako frontmana Kelly Family, dnes je však sólovým hudebníkem, který ve své tvorbě spojuje pop, rock, folk a občas i jiné vlivy. Nedávno vydal nové album iD, z nějž představil nemálo i českému publiku. Vybraným médiím poskytl těsně před koncertem rozhovor, ve kterém se rozpovídal jak o desce samotné, písních a okolnostech jejich vzniku, ale i o některých jiných záležitostech, které se ho týkají. V prosinci oslaví čtyřicáté narozeniny.

Rozhovor: Václav Noid Bárta: Divadlo je živý biotop

13. 11. 2016

Pearl

Václav Noid Bárta uspořádá ve dnech 28. a 29. 11. dva vánočně laděné koncerty na své domovské půdě - v Hudebním divadle Karlín. Letos sklízí úspěchy jako muzikant s kapelou i jako sólista právě zmíněného Hudebního divadla Karlín, kde působí ve velkých rolích muzikálů Jesus Christ Superstar, Carmen či nejnověji Bonnie&Clyde. Rozhovor, který vznikl na festivalu Benátská! ve velmi uvolněné, přátelské atmosféře, byl součástí festivalového putování umělců Hudebního divadla Karlín a zároveň se vztahoval ke koncertnímu provedení muzikálu Jesus Christ Superstar ve večerním programu prvního festivalového dne.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace