Přejít na menu Přejít na obsah

MIOU MIOU vydávají album


Skupina Miou Miou vydává 25. listopadu 2008 na značce Piper Records remixové album nazvané Électronique /MiouMixes/. Album vychází v digipakovém balení na CD a také digitálně - v Čechách a na Slovensku ve spolupráci s labelem Slnko Digital.
Album navazuje především na vydání debutové desky Miou Miou La La Grande Finale v Japonsku (Rallye Label) a USA (Minty Fresh) a obsahuje 14 netanečních remixů skladeb kapely od renomovaných elektronických projektů a producentů. Na jednotlivých mixech se podíleli např. kmenový zástupce labelu Morr Music b. fleischmann, kanadský hudebník Montag, spolupracovník M83 a Final Fantasy, proslulá japonská cutepopová dvojice Lullatone, producent FilFla, známý především prostřednictvím svých dalších altereg Fonica a Minamo, portoričtí Balún nebo aus, zakladatel kultovního labelu Flau.

Domácí scénu na albu zastupují eklektičtí WWW, bratislavští aviatici Longital a nový projekt Tomáše Knoflíčka a Járy Tarnovského z Miou Miou nazvaný Gurun Gurun. Obal alba vytvořila výtvarnice a animátorka Teréz Nývlt, mastering nese výrazný rukopis Ondřeje Ježka. CD obsahuje také bonusovou datovou stopu s videoklipem australské režisérky Geneviève Bailey ke skladbě A l'été de la Saint-Martin ‘68. Japonské vydání alba Électronique /MiouMixes/ je plánováno na přelom února a března 2009.



Debutové album Miou Miou nazvané La La Grande Finale vyšlo u Piper Records v roce 2006 . V rozšířené verzi bylo vydáno v roce 2007 také v Japonsku na nezávislém labelu Rallye (mj. Psapp, Au Revoir Simone, Klaxons, Yacht). Autorem obalu remasterované verze desky je respektovaný výtvarník Ryoko Ishii. V roce 2008 pak albu vyšlo v licenci pro Severní Ameriku, Austrálii a Pacifickou Asii u prestižního chicagského vydavatelství Minty Fresh Records (The Cardigans, The Waterboys, Husky Rescue, Veruca Salt). Kapela začala být zároveň v USA zastupována losangelskou společností NEL (Four Tet, Stina Nordenstam), která se specializuje na licencování a výběr hudby pro film & TV. První singl A l'été de la Saint-Martin ‘68 vyšel na CD sampleru prestižního amerického hudebního magazínu Paste Magazine a byl označen jako skladba týdne v  show Gideona Coea na BBC 6 Music. Deska La La Grande Finale se stala albem týdne podle serveru Indiepop.it a belgický magazín Pop'n Cherries ji zařadil mezi 50 nejlepších alb roku. Album bylo příznivě přijato zahraniční kritikou a skladby z desky se objevily na několika kompilacích. V červnu 2008 byli Miou Miou vybráni jako Artist of The Week na londýnském nezávislém Radiu Nowhere. V srpnu 2008 se album La La Grande Finale dostalo na druhou příčku CMJ New World Chart kalifornského kultovního radia KXLU.

Skladby z americké verze LLGF byly nasazeny do pravidelného vysílání v největší chicagské alternativní stanici WXRT, dále byly zařazeny do playlistů stanic KCRW, KUCI, WMBR, WLUW, Resonance, KDHX, KALX, KDVS, WNYU a dalších. Miou Miou kromě vlastní tvorby remixovali také skladby ambientího projektu Kora et le Mechanix a bratislavských Longital. Klávesista Jára Tarnovski zremixoval skladbu Âme et peau toskánské kapely Kiddycar a Trávy Bratrů Orffových. Miou Miou koncertovali
společně s německou indiepopovou písničkářkou Masha Qrella, b. fleischmannem, Nouvelle Vague, kapelami Nierika, Tata Bojs, Atlantic Cable nebo se slovenskou skupinou Živé kvety.


Kytarista Tomáš Knoflíček a klávesista Jára Tarnovski v současné době pracují společně
s Tomášem Procházkou (Handa Gote) na první desce elektronického projektu Gurun
Gurun.


TRACKLIST //
01 Le Pille
02 Déjà-vu (FilFla Remix)
03 A l'été de la Saint-Martin ‘68 (Montag Remix)
04 Avant le voyage (WWW Remix)
05 Le petit punk (Balún Remix)
06 Le Globe (Moskitoo Remix)
07 Sublime (Kiddycar Remix)
08 Dans le miroir de tes yeux (Daisuke Miyatani Rmx)
09 Le Chaos (Sawako Remix)
10 La grande sucrerie (Lullatone Remix)
11 La coureuse de la nuit (Longital Remix)
12 Le coup de ciseaux (Miyauchi Yüri Remix)
13 Summe Volume (aus Remix)
14 La chambre voisine (b. fleischmann Remix)
15 Il y a des miracles (Gurun Gurun Remix)
A l'été de la Saint-Martin ‘68 - video
(r. Geneviève Bailey)


LINKY //
Další info, promofoto a mp3 ukázky najdete na:
www.myspace.com/mioumiou
www.myspace.com/electroniquemioumixes
www.miou-miou.cz
www.piperrecords.cz
www.slnkodigital.sk

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace