Přejít na menu Přejít na obsah

Mnoho stylů New York Ska-Jazz Ensemble


Dalším ze zahraničních účastníků letošního letního O2 Sázavafestu v Kácově bude ska-jazzová parta z New Yorku s příznačným názvem New York Ska-Jazz Ensemble.

U nás vcelku populární kapela se zformovala v roce 1994 a na jejím vzniku měli zásluhu především tehdejší členové skupiny The Toasters. První studiové album vyšlo už o rok později a na něm i na dalších deskách bylo patrné, že tahle energická kapela zkušených a výtečných muzikantů míchá k základním položkám i další hudební styly.

Zaslechneme od nich dance hall, reggae nebo rocksteady. Pokaždé je ale v jejich kompozicích chytrost a úcta k hudební historii. Dosud poslední album Stepforward vyšlo loni a je jisté, že i z něho zajímavá kapela, kterou české publikum díky několika koncertům z minulosti dobře zná, pár kousků dá.

New York Ska-Jazz Ensemble navštívili už několik prestižních jazzových a ska festivalů, kupříkladu North Sea Jazz Festival, Montreal Jazz Festival, Quebec Festival de Musique, Musiques en Ete (Janov), Bob Marley Reggae Festival a Discover či Bell Atlantic Jazz Festival. Na O2 Sázavafestu budou ale poprvé.

-jš-

Foto: Ladislav Řehounek

 


Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace