Přejít na menu Přejít na obsah

Na Podzimním O2 Sázavafestu zahraje švédská písničkářka s chilskou výchovou


Máš švédský původ, proč žiješ v Česku?

Má mentalita je spíše švédská, výchova chilská, ale narozena jsem byla v Čechách. Proč žiju v Čechah? Protože jsem chtěla nahlédnout do Českého života a české společnosti.


Nemyslíš, že je škoda hrát pro české publikum v angličtině? Nemyslela jsi na nějaké texty také v češtině?

Anglicky zpívám, protože nechci být uzavřená pouze na jedné scéně a je to pro mě neutrální půda. Uvažovala jsem nad tím, ale zatím nemám moc velký zájem to zkusit. Takhle se cítím být víc otevřená všem.


A proč vlastně nezpíváš švédsky?

V každé řeči vyznívá úplně jiný zvuk a jak ve švédštině, tak i v češtině se mi to moc, abych pravdu řekla, nelíbí. Když už zpívat v jiné řeči než v angličtině, tak jedině španělsky.


Kdo je tvou inspirací v hudbě?

To je složité. Poslouchám všechno, co pod sluncem v nějaké hudební formě existuje. Mým prvním vzorem byl bezesporu můj táta a jeho bratr Patricio Padilla, který je chilským protestním zpěvákem žijící v Heidelbergu.


Je známo, že má tvou hudbu rád Honza Ponocný (známý člen skupin Cirkus Praha, který nyní vystupuje sólově pod názvem Cirkus Ponorka). Neuvažovali jste někdy o společném turné?

Proč ne, ale musí mi to někdo navrhnout. Jestli má na obzoru turné, tak je to třeba diskutabilní. Už jsem byla na turné s kapelou Keks, ale s Honzou by to pro mě bylo jistě zajímavější z pohledu toho, že většinou hrajeme oba na scéně sami.


Čím máš v plánu v budoucnu oslovit českou hudební scénu? Chystáš nějaké novinky?

Novinka je že se už konečně plánují přípravy na vydání alba. Na tomto albu by podle plánu měly zaznít mé písně samotné nebo s přidáním aranží.


Kromě toho, že jsi úspěšnou písničkářkou, jsi také grafickým designerem. Co tě baví víc a proč?

Baví mě obojí stejně. Je to takový balanc. Když mám vztek a něco mi nejde, tak si jdu zahrát. Když mi nejde skládání, tak si jdu malovat.


Na O2 Sázavafestu jsi nejen pravidelným hostem, ale také tvůrcem festivalové grafiky: plakátů, festivalového průvodce atd. Kde bereš inspiraci k roztomilým postavičkám a dalším prvkům?

Vše asi vystupuje na povrch z mého vnitřního světa. Nevím, kde na to přicházím, ale je to svět, ve kterém realitu příliš nevnímám.


Na Podzimním O2 Sázavafestu v Abatonu v Praze zahraje také Tomáš Klus a Marek Ztracený. Koho máš raději?

Oba se mi hudebně moc libí a je hezké, že někdo umí zpívat o lásce protože, já nevím proč, ale mně osobně to moc nejde. Jsem ve svých písních trochu pesimista a raději odrážím realitu než své intimní záležitosti. Zním asi tragicky, ale normálně jsem velice radostná a milující osoba.
Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace