Přejít na menu Přejít na obsah

Na Pražském Majálesu se kromě hudebních kapel utkají i tři kandidáti na Krále Majálesu

23. 4. 2008

Redakce Novinky

Pražský Majáles slaví letos čtvrté narozeniny a každým rokem oslovuje více a více studentů. Minulý rok se dvoudenníhoDSC_9778-1 maratónu zábavy a muziky zúčastnilo přes 25 000 mladých lidí. Majáles je především tradiční studentskou oslavou, která studentům všech škol umožňuje pořádně se pobavit, navázat nové kontakty a oslavit příchod jara ještě před vypuknutím letního zkouškového období.

Majáles je také kontinuálním pokračováním tradice, která vznikla před stovkami let a jíž se pořadatelé České Majálesu snaží stále udržovat. Majálesu proto nesmí chybět volba Krále Majálesu a co nejširší zapojení studentů do majálesových oslav.

Chinaski, Skyline, Support Lesbiens, David Koller, The Prostitutes..., ale také tři kandidáti na Krále, kteří se utkají o přízeň studentů v hlavním dni Pražského Majálesu 2008 přesně na čarodějkový den 30. dubna. Na koupališti Džbán, kde bude budou oslavy Pražského Majálesu vrcholit, se studenti kromě volby krále a koncertů kapel mohou těšit i na mnoho soutěží. Soutěžit se pak bude především o prestiž vlastní alma mater, jejíž studenti zabojují nejusilovněji.

O post letošního Krále Majálesu se uchází studenti tří významných pražských vysokých školy: VŠE, ČVUT a UK. Profily kandidátů a jejich programy budou zveřejněny v nejbližších dnech. Podle výsledků ankety z minulého roku se volba odehraje přímo na místě a oproti volbám do českého parlamentu se lístky nebudou sčítat, ale vážit. Nový král tak vystřídá Kampusáka z UK, který svůj vítězný program minulý rok postavil na boji za nový kampus Univerzity Karlovy.

I přes vystoupení předních českých kapel zůstává cena vstupenky na letošní Majáles velice přátelská, dokonce je možné tvrdit, že s její koupí studenti i vydělají. Spolu se vstupenkou za 99,- v předprodeji totiž získají i volný lístek na libovolné představení v Palace Cinemas.

Na Pražském Majálesu se letos bude moci každý zocelit a zabojovat v několika soutěžích, vyzkoušet svoji rovnováhu v lanovém centru nebo se pořádně vydovádět na koncertě některé z vystupujících kapel. Pódia budou jako obvykle dvě a kapel téměř dvě desítky. Kompletní line-up bude zveřejněn během několika dní na www.majales.cz.

 

 

 

 

 

 


Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace