Přejít na menu Přejít na obsah

Nově vydané album - Dub Colossus – in A Town Called Addis


Kat. č. CDRW155         
CD: 399,-Kč
Label: Real World Records
Výhradní distribuce ČR a SR: Indies Scope (
www.indies.eu)
Website:
http://www.realworldrecords.com/artists/dub-colossu


Debutové album kombinuje zlatá léta ethiopských beatů a jazzu spolu s dub reggae stylem kapel z počátku 70.let jako jsou Abyssinians, Mighty Diamonds a častečně i Sun Ra! Aneb hudba kde dub se setká s „dreamy blues, hypnotic grooves, jazz piano and driving funk brass".

Dub Colossus přináší neobyčejné, ale málo známé etiopské hudební dědictví na nahrávce v provizorním studiu v centru města Addis Abba, kde se Dub colossus během léta 2006 setkával s místními muzikanty a spolu tvořili hudbu s odkazy na etiopskou kulturu. Finální dokončování nahrávky proběhlo v Real World studiích. Jedná se o unikátní mix dub, tradiční africké hudby a experimentálního reggae.

Za projektem Dub Colossus in A Town Called Addis stojí Nick Page. Spoluzakladatel kapely Transglobal Underground (1990), kde se spolu podílel na vzniku šesti alb, od roku 1997 ho bylo možné spojovat s projektem Temple of Sound, kde se potkal s Neilem Sparkesem.

Koncem šedesátých a začátkem sedmdesátých let, nezažívala Etiopie šťastné časy, represivní režim podvedením Mengistu, nedával mnoho nadějí do života tamějších obyvatel a právě v tom dusném období začala vznikat úžasná „květinová" hudba, která postupně zasahovala do dalších koutů světa. Současná hudba Ethiopie čerpá stále z období sedmdesátých let a je právě velmi dobře slyšitelná v produkci Dub Colossus - snové blues, hypnotické grooves, jazzové piano a opravdu dobrý funk brass.

 

Tracklist:

  1. Azmari Dub

  2. Entoto Dub

  3. Tazeb Kush

  4. Shegye Shegitu (Blue Nile Mix)

  5. Yeka Sub City Rockers

  6. Shem City Steppers

  7. Tizita Dub

  8. Black Rose

  9. Neh Yelginete

  10. Ophir Dub

  11. Sima Edy

  12. Ambassel

  13. Mercato Music

 

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace