Přejít na menu Přejít na obsah

November 2nd mají nový singl s Janet Robin


November 2nd mají nový singl s Janet Robin a vyrážejí spolu na podzimní turné


Praha, Hranice - Dvě holky s telecastery, dva kontinety, jedno pódium. Populární tuzemská kapela November 2nd vyráží na druhé české společné turné s americkou písničkářkou Janet Robin spolupracovnicí řady zahraničních hvězd. Američanka zároveň hodlá v Česku propagovat společný duet One Day, který nazpívala se zpěvačkou November 2nd Sašou Langošovou.

„Když jsme vloni s November 2nd objížděli české festivaly, v den volna jsme si stihli odskočit do ostravského studia Citron a společně nahrát písničku One Day," říká Janet Robin, která letos v květnu a červnu zase na oplátku pozvala November 2nd na turné po západním pobřeží USA.

Během něj písničku One Day v Los Angelském studiu Mamma Jo´s zmixoval slovutný producent David Bianco (Mick Jagger, Tom Petty...), který oba interprety před časem seznámil. Tím se kruh uzavřel a skladba se tak tento podzim začíná objevovat na playlistu českých rádií. Slyšet ji mohou rovněž i návštěvníci společných koncertů November 2nd s Janet Robin.

„Koncerty budou hodně živelné. Janet si to umí s kytarou pěkně rozdat. Dokonce na ní hraje i zuby. Mimo to je také výborná zpěvačka," říká zpěvačka Saša Langošová, jejíž kapela November 2nd bude Američanku doprovázet. Janet Robin pak na oplátku svou kytarovou hrou a zpěvem okoření písničky November 2nd.

Nástrojové obsazení:

Janet Robin - zpěv, kytary, banjitar

Alexandra Langošová - zpěv, kytara

Roman Helcl (Anna K.) - kytara

Vladimír „Guma" Kulhánek (Flamengo, Etc....) - baskytara

Tomáš Brožek (Circus Praha, Martin Kučaj ...) - bicí

David Babka - pedalsteel

Plán turné Janet Robin + November 2nd:

1.11.2008 so Písek - Pod Čarou

2.11.2008 ne Beroun - Pivovar Berounský Medvěd

6.11.2008 čt Praha - RC Bunkr (pouze pro ReDot)

13.11.2008 čt Praha - Techtle Mechtle (pouze pro Face Up Media)

14.11.2008 pá Moravská Třebová Duku-Duku

15.11.2008 so Stará Role - Lidový dům

18.11.2008 út Ostrava Parník

19.11.2008 st Jihlava - Café a Bar Chilli

20.11.2008 čt Hranice na Moravě - Divadlo

21.11.2008 pá České Petrovice - Sruby Haida

22.11.2008 so Hrušovany nad Jevišovkou - Klub Bourák

25.11.2008 út Brno - Metro Music Bar

26.11.2008 st Opava - Vinárna U Přemka

Vybrané ohlasy na loňské turné November 2nd s Janet Robin


MF Dnes 1.8. 2007: November 2nd si s Janet Robin výborně rozumějí, autor Ondřej Bezr

...Písničky Janet Robin i November 2nd, konkrétně frontmanky Saši Langošové, jsou podobného rodu - odráží se v nich ryzí americká tradice rock´n´rollu, ale i country či blues. Právě v tom si skvěle rozumějí. Vůbec nehraje roli, že Janet Robin je rodilá Američanka - v dnešním globalizovaném světě všichni, s nadsázkou řečeno, vyrůstali na stejných deskách... Spojení Janet Robin s November 2nd se jeví jako velmi šťastné, svou roli určitě má i společná vyhranost. Neměla by se jen tak "promarnit" jedinou šňůrou...


Aktualne.cz 2.8. 2007: Českem společně táhnou dvě holky s telecastry, autor Martina Macková

...Vystoupení dominují kytarová sóla včetně hraní zuby, které Robinová předvádí jako poctu Jimi Hendrixovi. V Praze si ji přišla poslechnout i známá česká kytaristka a písničkářka Lenka Filipová. Skutečně exkluzivní je třeba její sólo na šestistrunné banjo. A společně nazpívaná One Day se může stát velkým hitem...¨


Janet Robin

Janet Robin se na kytaru začala učit již ve svých šesti letech u samotného Randyho Rhoadse od Ozzyho Osbourna a záhy pak stála na pódiu jako členka kapely Lindseyho Buckinghama z Fleetwood Mac. Netrvalo dlouho a do své formace si pak mladou Janet pozvala i Meredith Brooks, která se v té době proslavila celosvětovým hitem Bitch. Během turné s Meredith si Janet Robin uvědomila, že už nechce být jen doprovodná kytaristka, a začala pracovat na své sólové kariéře. Dosud natočila tři kritikou kladně přijatá alba a objevila se na nahrávkách a koncertech mnoha respektovaných hudebních osobností, jako jsou například Melissa Etheridge, Michelle Shocked, Ann & Nancy Wilson (Heart), Maia Sharp či Garrison Starr. V současné době je Janet Robin rovněž členkou americké legendární kapely Air Supply. Jejich největší hit znají čeští posluchači z cover verze Lenky Filipové a Karla Zicha s názvem Mosty.


November 2nd

Kapela November 2nd se etablovala na tuzemské scéně díky vítězství v soutěži Jim Beam Music a předskakování mnoha zahraničním hvězdám. Zároveň má za sebou stovky klubových koncertů. Doposud vydala dvě alba na značce EMI - debut Midnight Desert (nominace na Anděla - objev roku) a dva roky starou desku Little Miss Behavin' & the Troublemakers (nominováni v rámci výročních cen televizní stanice Óčko v kategorii „Nejlepší domácí zpěvačka" a „Nejlepší domácí pop"). Letos v květnu a červnu pak November 2nd absolvovali turné po západním pobřeží USA. Během tří týdnů skupina projela Kalifornii, Oregon a Washington a objevila se například v Seattlu, Portlandu či Los Angeles. Místo nemocného baskytaristy Gumy Kulhánka s kapelou v USA vystupovala basistka Vivi Rama (Macy Gray, Will i. am). Díky dobrým ohlasům na tamější koncerty se rozhodl americký výrobce akustických kytar Taylor zařadit Sašu Langošovou do svého artist programu a věnoval jí jednu ze svých luxusních kytar.

Kromě toho November 2nd od srpna pod dohledem producenta Stevea Walshe (Norah Jones, Erasure...) připravují třetí samostatné album, které vyjde příští rok (více info na www.november2nd.net).


Odkazy:

Web Janet Robin
www.myspace.com/janetrobinmusic , www.janetrobin.com

Video Janet Robin
http://youtube.com/watch?v=0Q9ABJsekok

Web November 2nd
ww.myspace.com/november2ndmusic , www.november2nd.net

PR area
www.heavenagency.net (login: n2)

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace