Přejít na menu Přejít na obsah

Patricia Kelly v červnu v ČR: Setlist vybrali fanoušci

23. 5. 2015

Pearl Novinky

Vypadalo to, že se Patricia Kelly letos bude věnovat především přípravě nového cédéčka, ale není tomu tak – irská zpěvačka z Kelly Family chystá na letošní rok také turné. V rámci tohoto turné navštíví po třech letech také Českou republiku: 26. 6. zahraje v Praze (Víceúčelový sál Na Marjánce, Praha 6-Břevnov) a 27. 6. v Olomouci (nádvoří radnice na Horním náměstí, v rámci Olomouckých kulturních prázdnin). Olomoucký koncert bude zároveň prvním kellyovským open-air koncertem u nás. Vstupenky seženete v síti eventim.cz.

Turné se bude jmenovat Favorites, neboť setlist tentokrát zvolili sami fanoušci. Na Facebooku mohli hlasovat, které písně z její bohaté hudební kariéry chtějí slyšet live. Do výběru se dostaly vedle největších hitů, tradicionálů a Patriciiných autorských písní ze sólového období také některé nevydané písně, které na koncertech již velmi dlouho nezazněly.

 

Patricia Kelly se narodila 25. 11. 1969 v Gamonalu ve Španělsku, se sourozenci se však hlásí k irské národnosti. V 90. letech se jejich rodinná kapela Kelly Family stala hvězdami evropského formátu. Patricia navíc v té době převzala po svém otci i managerskou a propagační práci pro kapelu. V kapele hrála Patricia především na velký buben, harfu a kytaru, ovládá ale i hru na klavír, klávesy a perkuse. Je též autorkou mnoha písní kapely, které sama také nazpívala. Nejslavnější z nich je pravděpodobně First Time. K této písni se v roce 1995 natáčel v Praze videoklip.

Videoklip First Time natočený v Praze v Nosticově ulici. Píseň i klip jsou vyprávěním z pohledu prostitutky, která touží po opravdové lásce. Text písně vyznívá spíše pozitivně, videoklip však happyend postrádá: Patriciina postava, prostitutka dlouhodobě zneužívaná surovým pasákem, neunese svou situaci a ukončí život skokem z okna.

V roce 2008 se Patricia, stejně jako předtím několik jejích sourozenců, vydala na sólovou dráhu. Má za sebou několik autorských projektů od jazzu po folk (singer&songwriter) a několik vydaných alb, ke kterým obvykle následovalo koncertní turné. V loňském roce jí vyšla autobiografická kniha Der Klang meines Lebens – Erinnerungen an die stürmischen und sonnigen Zeiten (Tóny mého života – Vzpomínky na bouřlivé i slunečné časy). Na podzim tohoto roku připravuje další autorskou desku.

Momentálně žije v Německu. Je vdaná, má dva syny.

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace