Přejít na menu Přejít na obsah

S Wohnouty "u táboráku" - Bez elektriky tour 2017

11. 3. 2017

Skuli Reporty

Nápad na "unplugged" tour není u Wohnoutů zas tak nový, podobné tour již v historii jednou realizovali, konkrétně v roce 2013, a setkalo se s ohlasem. Asi právě i proto se rozhodli pro  opakování. Unikátní jsou koncerty též v tom, že jsou netradičně na sezení a že v nich hostuje i houslista Vojta Lavička, který dává písním zas úplně jiný nádech. 

Páteční večer patří tradičně kultuře. Bylo tomu tak i 10. 3. v Pardubících. Ti kteří nedali přednost cirkusu a nebo dalšímu fiasku pardubických hokejistů, mohli navštívit třeba Kongresový sál Paláce Pardubice, kde v rámci svého "Bez elektriky tour" vystupovala stálice českých festivalů - Wohnout. 

Sál se počal plnit a lehce po osmé vystoupila předkapela. V rámci tour hostují tři kapely - Snap Call band, PayaNoia  a nebo Dirty Blondes. A právě poslední jmenovaní přijeli i do Pardubic a s drobným zpožděním odpálili svůj akustický set. Ač se snažili dav všemožně rozhýbat, nakonec největším fanouškem byl tatínek některých z členů, který to ale rozbalil velmi slušně. I kapela se snažila i když jak sami podotkli, předkapela je většinou v roli té "neznámé" a i proto si alespoň připravili cover Best of you od Foo Fighters. Zdařilý. Lehce nešťastná zpěvačka nervozními prupovídkami plnila mezery mezi skladbami, ale nakonec se setkali s ohlasem a když po čtyřiceti minutách přišla poslední skladba, publikum i vypadalo, že se konečně dostalo do nálady si jejich koncert užít. Nicméně pozdě. 

Pomalu nastalo sklízení nástrojů a doplňování scény o vybavení Wohnoutů. Ostatně co se výzdoby stage týče, byla velmi neotřelá. Mezi židlemi, stojany s kytarami a bicí soustavou byly volně rozestavěné plastové vánoční stromečky a dokonce i vycpaný dravec. Wohnout totiž pojali toto tour tak táborákově - jak jinak taky s akustickými kytarami. Takže občas se ozvaly "tóny lesa". I outfity, hlavně Jirky Zemánka, byly dostatenčně trampské. Ten ostatně ukázal že je nejen tramp, ale i basák, jak má být. A sice s opravdovou basou. Zbytek kapely sic měl nějaké narážky o rozměrech nástroje a problémech při chůzi s ním do schodů, ale bylo to parádní. Opravdu velmi nečekaná tvář této jinak festivalové rockové kapely. Spousta písniček v úplně nové, pomalejší aranži. I kvůli tomu hráli skladby dost často nehrané, které jsou na běžný "rockový" koncert příliš pomalé. Mezi písničkami glosovali ukecaní bratři Homolovi a vidno si sami koncert užívali. Celé dvě hodiny. Ostatně playlist z večera najdete pod článkem.

Závěrem? Ač jsou Wonouti kapela, kterou už každý pravděpodobně někdy slyšel, určitě ne v takovéto unikátní verzi a za sebe rozhodně doporučuji na některý z koncertů právě probíhajícího turné zajít. Stojí to za ten zážitek. 

A co zaznělo?

Zpěvák na inzerát
LSD
Sej Konopí
Pohádka
Zajíci na měsíci
Toubkal
Pepíčci
Ganga
Činely
Ježci
Našim klientům
Pedro se vrací
Bublina
Gastrosexuál
Svatozář
Popojedem
Indie
Vltava
Voda v prášku
Díky moc
Barbíno
Rayda
Na Marjánce
Mouřenín
Svaz českých bohémů

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace