Přejít na menu Přejít na obsah

Stále slavnější Mandrage získávají jednu hudební nominaci za druhou

8. 2. 2010

Redakce Novinky

Plzeňská kapela Mandrage se v poslední době pyšní významnými hudebními nominacemi. Nominováni byli na Hudební ceny Óčka 2009 v kategorii Rock a čerstvě je hlasy fanoušků katapultovaly do finálové pětice nominované na objev roku v prestižní soutěži Žebřík 2009 časopisu iReport. Tato mladá partička výrazně boduje na tuzemských hitparádách a začíná silně konkurovat hudebním stálicím.

Není sporu, že se Mandrage těší přízni početné skupiny fanoušků, což se kromě koncertů kapely odráží i na její úspěšnosti v nejrůznějších hitparádách. Jedním z úspěchů je 1. místo v hitparádě T-music chart s aktuálním klipem „Už mě víckrát neuvidíš". Bodují také v rádiích - první singl „Hledá se žena" je stále podle oficiálního hodnocení IFPI nejhranější českou písní na rádiových vlnách.  Právě podle prvního singlu mají Mandrage naplánované turné s názvem „Hledá se žena tour". To odstartuje 5. března 2010 v pražském Liďáku ve Kbelích, kde skupina pokřtí stejnojmenné album Hledá se žena. Během tohoto turné se chystají opravdu hledat ženu - výherkyni, která s kapelou stráví víkend a možná se stane i součástí dalšího klipu. „Hlavním smyslem je ale najít dívku pro našeho zpěváka Víťu," směje se bubeník Mates.  K jejich turné ještě dodává: „Na každém koncertě z turné budeme fotit dívky, ženy, slečny a o vítězce rozhodnou fanoušci v hlasování na našich stránkách."

I přes veškeré úspěchy však zůstávají kluci nohama na zemi. „Mandrage vznikli v roce 2001 a v současné sestavě hrajeme od roku 2004, máme za sebou stovky koncertů a nemyslím, že by s námi zvýšený zájem o kapelu něco udělal," říká frontman kapely Víťa. Sláva členům kapely do hlavy rozhodně nestoupla, což dokazuje i jejich aktuální benefiční turné „Nejmilejší koncert" pro děti z dětských domovů. „Sám jsem byl překvapen kolik talentovaných dětí v dětských domovech je. Za sebe i za kapelu jsem rád, že můžeme svojí muzikou pomoci dobré věci," dodává Víta Starý. V rámci Nejmilejší koncert tour vystupují Mandrage společně se  skupinami Rybičky 48 a O5&Radeček po celé České republice a dávají možnost kapelám z dětských domovů vystoupit po jejich boku v renomovaných českých klubech.

Hlasovat pro Mandrage v soutěži Žebřík 2009 mohou fanoušci díky SMS ve tvaru  ZB 7 D 3 na čísle 900 06 09 do 28. února a pasují je tak na objev roku. Slavnostní vyhlášení proběhne 5. března v DK Inwest v Plzni.

Veškeré informace o turné a nominacích naleznete na webových stránkách www.mandrage.cz .
Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace