Přejít na menu Přejít na obsah

AC/DC předskokany Lovestream festivalu: Vystoupí v Bratislavě ve Vajnorech


Všichni si mysleli, že bratislavský Lovestream festival bude tím největším slovenským hudebním zážitkem letošního roku. Jeho pořadatelé všechny vyvedli z omylu. Dnes oznámili koncert pomyslného předskokana festivalu, legendární australské kapely AC/DC.  

Koncert nejpopulárnější rock'n'rollové formace světa AC/DC se odehraje 21. července v Bratislavě a své útočiště najde na Starém letisku Vajnory, tedy v té samé lokaci, která bude hostit třetí ročník Lovestream festivalu. Koncert má být malým překvapením před odtajněním festivalových headlinerů. 

Kapela AC/DC, která během své hudební kariéry prodala několik desítek milionů alb, dnes nadchla fanoušky ohlášením evropského turné Power Up. Turné je pojmenováno podle posledního studiového alba, které se dostalo na první příčku ve 21. zemích. A 21 bude také koncertů, které tato hudební legenda chystá. Na seznamu však tentokrát chybí Česká republika. Kapela se tak vrací do Evropy po dlouhých 8 letech. 

AC/DC odehráli své první vystoupení 31. prosince 1973 v nočním klubu Chequers v australském Sydney. Jsou jednou z nejvlivnějších rockových skupin v historii s více než 200 miliony prodaných alb po celém světě. LP Back In Black této skupiny je „nejprodávanějším
albem jakékoli kapely všech dob“ a „třetí nejprodávanější album jakéhokoli interpreta“ s celosvětovým prodejem 50 milionů a čísla stále rostou. AC/DC byli uvedeni do Rock and Roll Hall of Fame® v roce 2003 a do Síně slávy Music Victoria Awards v jejich rodné Austrálii. Kapela pokračuje ve vyprodávání stadionů na více kontinentech, prodává miliony alb ročně a generuje streamy v miliardách.

Na počest 50 let jejich kralování coby největší rock'n'rollová kapela na světě AC/DC vystoupí ve složení Angus Young se sólovou kytarou, zpěvák Brian Johnson, rytmický kytarista Stevie Young, bubeník Mam Laug a nový baskytarista, který převezme žetlo po Cliffu Williamsovi. 

Vstupenky na tuto jedinečnou show budou dostupné od 16. 2. 2024 od 10:00 hodin na portálech Eventim, Oeticket a Ticketportal.

Text: Milan Papežík
Foto: Winslow Townson/Invision/AP

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace