Přejít na menu Přejít na obsah

Afro Latin Fest 2007

21. 10. 2007

Redakce Novinky

bono_1  Třetí ročník mezinárodního festivalu world music Afro Latin Fest 2007 začíná v úterý 23. října v brněnském Semilasse a ve dvou dnech nadělí místním fanouškům i hudebním turistům afroamerický world pop, temperamentní kubánský son i afterparty se špičkovými DJs.

Richard Bona, kamerunský basový kouzelník a jednoznačný headliner festivalu, je v Brně poprvé, fanoušky však zderb nepochybně už má. World popový zvuk jeho kapely je stejně nenapodobitelný jako Bonovo frázování a energická baskytarová ekvilibristika. Bonův otec byl zpěvák a perkusionista, jeho matka zpěvačka - Richard Bona se s hudbou proto musel nutně setkávat už od dětství. Nadání, kterým byl obdařen, se tak mohlo úspěšně rozvíjet a setkávání s hudbou se mu stalo druhou přirozeností. Když mu byly čtyři roky, začal se učit hrát na balafon, a už v pěti vystupoval v místním kostele. Protože jeho rodina byla chudá, vyráběl si většinu hudebních nástrojů sám, a to včetně flétny a kytary - ta měla struny nataženy přes nádrž ze starého motocyklu... Pověst o jeho talentu se brzy rozkřikla, a tak byl Bona zván na různé festivaly a slavnosti. S kytarou začal už v jedenácti a od té doby jej nepustila. Trochu pravda narostla, ale láska ke strunám přetrvala.

Spolupracoval či nadále spolupracuje s jazzmany, jako jsou Pat Metheny, Mike Stern či Steve Gadd. Turné s Pat Metheny Group se staly tak trochu i mezníkem v jeho kariéře. Bona se jejich prostřednictvím vyšvihl mezi smetánku world music. Jeho popularita a originalita mu postupně vydobyly renomé a dnes konečně hraje se svojí vlastní kapelou. Kapelou, která definuje slovo world music nejen pohledem na místa narození jejich členů...

bono Středeční kubánský večírek je příležitostí pro všechny milovníky tance a temperamentních krajin Karibiku. Temperament a opravdovost, s nimiž „latinos" k tanci, tedy jedné z nejelegantnějších forem lidského pohybu přistupují, snadno dokáží nakazit tanečníky po celém světě. Nechte se nakazit i vy! Šestičlený kubánský soubor Son Caliente se blíží kvalitou interpretace a plností zvuku k velkým latinskoamerickým kapelám, které se těší v současné době velké popularitě po celém světě. Hraje známé salsové a son rytmy, ale i písničky v jiných latinskoamerických a afro rytmech. V jejich hudbě se prolíná celá řada stylů - salsa, merengue, guanguanco, vallenato, afro, timba, cha cha cha a další. Son Caliente představuje dotyk exotické kultury v nejčistší formě!

Více na www.latinfestbrno.com

 

 

Zdroj: www.nekultura.cz

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace