Přejít na menu Přejít na obsah

Arakain DVD tour 2013 začíná

7. 3. 2013

Redakce Novinky

arakain fotoArakain DVD tour 2013 začíná

Legendární metalová skupina Arakain  vyráží na jarní turné po českých  a moravských městech. Arakain, který za svoji kariéru vydal zhruba tři desítky nosičů, jichž se prodalo více než 750.000 kusů, na něm představuje nové DVD. Turné odstartuje už tradičně v kulturním domě Zámek v Polné u Jihlavy. Jako předskokany si kapela na zahájení vybrala grunge-metalovou skupinu Absolut Deafers z Ostravy a  heavy-hard rockovou  Menhir.

 

Arakain v roce 2012 oslavil 30. výročí od založení. Velkolepé loňské jarní turné s exkluzivními hosty Lucií Bílou a Petrem Kolářem tehdy vidělo na 40.000 fanoušků.

 

Lucie, která v kapele v roce 1984 začínala, přitáhla i diváky, kteří se o metal jinak nezajímají.   To ovšem vůbec neznamená, že by o letošní turné nebyl zájem.

 

Na zahajovací koncert v Polné už je jen několik málo zbylých vstupenek. Jako poděkování fanouškům tehdy Arakain potom přinesl novinkové DVD, na němž byly zachyceny jedinečné okamžiky příprav a zkoušek na turné s Lucií Bílou, které bylo okořeněné prostřihy z open air festivalů a dalšími bonusy. 

 

Naprostým vyvrcholením oslav byl  pak podzimní koncert v pražských Letňanech.

 

A právě dlouho očekávané nové DVD je záznamem výročního megakoncertu. Je na něm zachycená fascinující atmosféra nejen samotného koncertu Arakainu s hosty Lucií Bílou a Petrem Kolářem, ale i vystoupení dalších 16 kapel, které se zhostily role gratulantů.

 

DVD ARAKAIN XXX – PVA EXPO PRAHA dostane jako  dárek  prvních 3000 fanoušků, kteří si koupili v předprodejích vstupenky na jarní turné. Jedná se o nezkrácený záznam výročního koncertu, jenž obsahuje všech 30 skladeb, které ten večer zazněly.arakain foto

 

Nový program, který Arakain připravil pro letošní rok, je ale opravdu zcela nový. I když v něm  pochopitelně zazní i klasika. A také v něm budou zařazeny skladby, které se nevešly do playlistu 2012. 

 

Jaké to budou?

 

 „Konkrétní písně zatím nechceme před zahájením turné prozrazovat,“ říká portálu Hudební- scéna promo manažérka Lenka Netušilová. Lucie Bílá ale na letošním jarním turné nevystoupí. Ne, že by nechtěla nebo na nás zanevřela. Důvod je ten, že je velice zaneprázdněná a nám se prostě nepodařilo sladit termíny,“ vysvětluje exkluzivně pro naše čtenáře Lenka.

 

Podle posledních zpráv jsou kluci z kapely v naprosté pohodě. A pověrčiví asi nejsou když se rozhodli, že turné se uskuteční ve 13 městech. Zakončeno bude 27. dubna v Kolíně.  Jako hosté vystoupí už zmiňovaná skupina Absolut Deafers, v sedmi městech – Polné, Ostravě, Plzni, Brně Jablonci nad Nisou, Velké Byteši  a Kolíně budou kromě ní  jako předskokani vystupovat muzikanti ze skupiny Menhir. V Chyškách, Olomouci, Krnově, Březolupech, Vimperku a Toužimi se prostřídají s kapelou Modesty & Pride.

 

Foto: Mirek Valenta

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace