Přejít na menu Přejít na obsah

Atlantic Cable: Stáhněte si blues a balady

14. 11. 2007

Redakce Novinky

bluesandballadssmall„Gigolové, co podlehli hazardu, lehké ženštiny, žárlivé manželky s pořádnými pistolemi, sebevražední šílenci, co neumí plavat, podfukářští soudci, romantici bez domova a pašeráci whiskey - ti všichni se v baladách Atlantic Cable potýkají s věčnými tématy marnivosti, vraždami druhého stupně, šibenicemi, chlastem, Bohem, smrtí a překračováním povolené rychlosti," tak zní oficiální text vydavatelství.

Starcastic records vydalo nové volně šiřitelné EP Blues and Ballads, jehož autorem je uskupení Atlantic Cable. Srdcem tohoto projektu je kanadský obyvatel Prahy Tyson Cosby (kytara, zpěv, foukací harmonika), který album nahrál ve dvojici s perkusistou Vedranem Tvtkovicem. Koncertní podoba však bude jiná. K vidění a slyšení bude Atlantic Cable jako trio. Spolu s Tysonem Cosbym bude hrát Petr „Bugr" Humpál (basa) z Dětí Deště a Carl Warwick (bicí) z Sub N Bus.

Oproti loňskému debutu Darwin Avenue je EP takovu poctou nebo spíš návratem ke kořenům, jakkoli je tato fráze otřepaná. Na desce (tedy virtuální desce) se objevují staré tradicionály a klasické blues a balady, které již byly nesčetněkrát zahrány a zpitvořeny spoustou jiných interpretů. Nejstarší z nich je až ze sedmnáctého století.

Tyson Cosby má krásný bluesově nakřáplý hlas, který je radost poslouchat, takže tohle sedmitrackové EP uběhne v mp3 přehrávači jako nic. Nečekejte žádné experimenty, lo-fi, hlukové pasáže, tohle je klasika, něco jako Bob Dylan nebo Johnny Cash. Prostě jenom chlap, ošoupanej hlas, foukací harmonika a starý osvědčený příběhy. Nakonec, kdo by si pomyslel, že se tramvají pojede daleko líp za zvuku čtyři sta let staré balady?

Stahujte zde:
http://www.starcastic.cz/bluesandballads/

bluesandballads
Tracklist:
Justice of the Peace Blues (Vaughn Horton)
Frankie and Albert (traditional)
Moonshiner (traditional)
Lonesome Old River Blues (Roy Acuff)
Broke Down Engine (Blind Willie Mctell)
Blackjack Davey (traditional)
Freeborn Man (Lindsay/Allison)

 

Autor: Luboš Svoboda, www.nekultura.cz 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace