Přejít na menu Přejít na obsah

Cesta k úspěchu: Hollywood Undead - Deuce nám vyhrožoval


Hollywood Undead, hudební uskupení vzniklé v roce 2005, je nejčastěji přirovnáváno k hudbě skupiny Linkin Park. Jejich hudba je totiž v podstatě směsicí stejných žánrů, nejčastěji charakterizovaných jako rap - rock, numetal či dokonce taneční hudba.

Jejich debutem se stala deska Swan Songs, kde je polovina songů energičtějších, více laděných na party, zatímco druhá polovina ukazuje vážnějšího ducha celé skupiny. Všichni členové skupiny používají umělecké pseudonymy a nosí masky. Hollywood Undead začali svou cestu ke slávě singlem The Kids, který uveřejnili tehda na MySpace. Jeden z původních členů, J - Dog, vysvětlil vznik skupiny jako: „Každý v místnosti, kdo uměl na něco hrát, byl ve skupině“.

O něco později skupinu opustil Shady Jeff kvůli tomu, že mu další z členů, Deuce, vyhrožoval. Kromě Shadyho vyhrožoval i jeho rodině a Shady takový tlak neunesl a ze skupiny odešel. V roce 2010 nakonec opustil skupinu i Deuce, z počátku byl jeho odchod vysvětlován jako “rozdíly v hudbě“. Jeho nástupcem se stal dlouholetý přítel skupiny, Daniel Murillo, který později přijal pseudonym Danny. Po nějaké době Deuce na své sólové dráze vydal song Story of a Snitch, kde tvrdí, že byl ze skupiny vyhozen.

Skupina reagovala prohlášením, že se na jeho úroveň nesníží a začala ho ignorovat. Později Charlie Scene a J - Dog při interview uvedli:

Chtěl mít vlastního osobního asistenta s sebou na turné. Nikdo z nás ho nemá, nejsme egomaniaci. Nepotřebujeme je. Ale on chtěl, abychom mu platili a tak jsme to dělali celé čtyři měsíce. Potom jsme se rozhodli, že nebudeme platit 800 dolarů týdně jen proto, aby měl na turné svého kámoše. Jeli jsme na letiště, abychom letěli na další turné, a on už se neukázal. Říkali jsme si, co jsme sakra provedli? Volali jsme mu, ale on to nebral. A tak jsem první dva týdny toho turné zpíval všechny jeho části.“.

Brzy poté začali pracovat na další desce jménem American Tragedy. Věřilo se, že vydání příštího alba je katapultuje mezi mainstreamové skupiny. S touto vidinou se k nim vrátil také producent jejich debutového alba, aby zapracoval na tomto novém. Před kompletním vydáním vypustili několik singlů zdarma ke stažení.

Album bylo mnohem úspěšnější, než se očekávalo a předčilo i jejich debutové album. Po jeho vydání se v rámci marketingové kampaně vydali na dvě turné po sobě, Revolt Tour a Endless Summer Tour. Následně vzniklo American Tragedy Redux, což bylo vlastně celé album zremixované.

Po velkém úspěchu s American Tragedy a American Tragedy Redux v roce 2011 se začíná plánovat vydání dalšího alba, tentokrát s názvem Notes from the Underground. Její koncept měl vycházet z obou předchozích studiových alb. Cílem bylo zdůraznit především to, že členové skupiny stárnou a dospívají. Během tvorby alba cestovali po několika turné a mnoho skladeb tak vytvářeli po cestě. Během roku 2012 byla skupina zvána na mnoho rockových festivalů, kterých se samozřejmě účastnila. Po vydání se Notes from the Underground stalo nejúspěšnějším v celé historii skupiny, přičemž tedy opět překonalo obě studiové i remixové předchozí desky.

Na konci roku 2013 se tak rozhodli vydat další album, které bylo plánované na léto roku 2014. Facebooková a Twitterová stránka skupiny přetékala hashtagem #DayoftheDead. V říjnu byl leaknut song Day of the Dead, po krátké chvíli byl však stažen. Ke koupi na iTunes byl nabídnut 21. října.

 V současné době ve skupině působí šest členů:  J - Dog (Jorel Decker), Da Kurlzz (Matthew St. Claire), Funny Man (Dylan Alvarez), Johnny 3 Tears (George Ragan), Charlie Scene (Jordon Terrell) Danny (Daniel Murillo)

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace