Přejít na menu Přejít na obsah

Čistě ženská hard rocková kapela Crucified Barbara na Metalfestu 2013

20. 3. 2013

Redakce Novinky

CrucifiedKomu by se nelíbil pohled na čtyři pořádné rockerky poskakující po pódiu za zvuků elektrických kytar, baskytary a bicích nástrojů, se kterými to dokážou parádně roztočit a potěšit tak publikum, jak svou hudbou, tak svým vzhledem. O tom je čistě ženské seskupení Crucified Barbara.

Kapela vznikla v roce 1998 a její začátky se pohybovaly v oblasti punk rocku. Netrvalo dlouho a slečny z kapely pozměnili svůj styl a zabloudily do hard rockových vod, ve kterých plují dodnes. Za dobu svého působení mají na kontě pouze dvě alba a několik singlů. První studiové album bylo vydáno až v roce 2005 s názvem In Distortion We Trust, na kterém se nachází 11 skladeb. V roce 2009 se dostalo na svět dalších 11 skladeb v albu Til Death Do Us Party.

Tvorba kapely, alespoň co se množství týče, je poněkud skromná. Pravým opakem je jejich koncertní aktivita. Crucified Barbara již odehrála nespočet koncertů, ať už samostatných nebo festivalových. I v ČR jsme měli možnost zúčastnit se jejích vystoupení a tato možnost se nám nabízí znovu na letošním festivalu Metalfest crucified2013 v Plzni. Bližší informace o festivalu naleznete na oficiálních stránkách akce http://cz.metalfest.eu/.

Současná sestava kapely se skládá z těchto čtyř rockových krasavic:

Mia Coldheart – zpěv, kytara

Klara Force – doprovodný zpěv, kytara

Ida Evileye – baskytara

Nicki Wicked – doprovodný zpěv, bicí nástroje

Holky z Crucified Barbara jsou příjemným zpestřením mnoha festivalů a opravdu se vyplatí odložit návštěvu pivních stánků na později a zůstat před pódiem po celou dobu jejich vystoupení, přece jen takových kapel není zrovna hodně tak si je nenechme ujít.

Jan „Dreid“ Páč

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace