Přejít na menu Přejít na obsah

Divokej Bill oslavil v Třebíči 25 let své existence

30. 6. 2023

Nico Moro Reporty

Poslední červnový pátek na Podzámecké nivě v Třebíči patřil kapele Divokej Bill. Tato známá česká skupina nám totiž dělá radost už úctyhodných 25 let, a tak se rozhodla toto jubileum oslavit pětadvaceti koncerty v pětadvaceti různých městech v ČR. Jedním z míst, kam zavítala, byla i historická Třebíč.

Brány areálu se veřejnosti otevřely v 18:00 a jako první předkapela se nám představila čtyřčlenná formace z východočeského Broumova Vivian, která si svou tvorbu zakládá na českých textech a žánrově se řadí mezi rock s prvky popu a elektroniky. Za dobu svého působení stihla vyhrát několik talentových soutěží. Mezi nejznámější patří Skutečná liga a Šance Muzikus. A tihle borci to dle našeho názoru dotáhnou hodně daleko. Jejich koncert nás uchvátil natolik, že jsme si připadali, jako kdybychom byli na koncertě skupiny Mandrage. Jsou totiž stylově na jedné vlně.

Jako druhá vystoupila nymburská kapela Siluety, která nás bohužel na nás zapůsobila naprosto opačným dojmem. Jejich koncert byl nudný, táhlý a celkově jsme z něho neměli žádný feeling. Je ale nutno také podotknout, že se jedná o jednu z nejmladších skupin a velkou roli v jejich vystoupení hrálo taktéž i špatné ozvučení, které stálo za starou belu. Klukům ale přejeme, aby ve své tvorbě jen rostli a do budoucna se zařadili mezi hudební smetánku.

Do třetice všeho nejlepšího se nám představil headliner celého večera, jímž byla věhlasná kapela Divokej Bill. Ti se v Třebíči představili po necelém roce a tentokrát se jednalo o turné k novému albu Bazilišek. Jejich vystoupení bylo živé, uchvacující až dech beroucí a třešničkou na dortu bylo vyjádření jednoho ze zpěváků, Štěpána Karbulky. Ten se vyjádřil k přítomným posluchačům, kteří se díky špatně vyřešené logistické situaci mohli z jejich koncertu bavit i bez zaplacení lístku a dokonce i bez zatleskání, a to už je vážně na pováženou. 

Po celou dobu panovala dobrá atmosféra a je vidět, že po pětadvaceti letech nabrali Billové cenné zkušenosti a jsou si dobře vědomi toho, jak se má dělat pořádná muzika. Jejich repertoár byl protkaný nepřeberným množstvích pecek jako Malování, Lásko, Čmelák nebo Tsunami. A Pecku, tak tu hráli taky. Koncert hodnotíme jako velice vydařený. Na to jsme si už za dlouhé roky od Billů zvykli, že stále přináší kvalitní muziku a nezapomenutelnou přátelskou atmosféru. Kvůli zranění levé nohy musel frontman Vašek Bláha odehrát celý koncert v sedě. Bylo však vidět, že ho ani tento malý a dočasný handicap nijak nevyvedl z míry. 

Tímto článkem bychom chtěli za celou hudební scénu ještě jednou poblahopřát skupině Divokej Bill k jejich pětadvacetiletému výročí. Jsme rádi, že nám svojí tvorbou dokazujete, že i v tak malé zemi jako je Česká republika může být tak velká kapela jako Tsunami.

Text: Nico Moro
Foto: Vít Bláha - iREPORT.cz, Daniela Nosková

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace