Přejít na menu Přejít na obsah

Druhý den v Přeštěnicích ovládl David Koller

13. 7. 2013

Redakce Reporty

David Koller & Band potvrdili roli interpreta dne a rozezpívali největší páteční publikum. Dorazili také The Paranoid ze Slovenska a rakouští Kontrust

V pátek se už hrálo na všech šesti pódiích včetně divadelního stanu. Areál se pro návštěvníky otevřel půl hodiny po poledni a nabitý program trval až do pozdních nočních hodin.

Fungovaly stan s elektronickou hudbou, menší a soutěžní pódia ale především největší Rock Radio stage, na které se konala první výrazná šou, když v pět hodin vystoupili UDG. Parta z Ústí nad Labem byla pro mnohé vrcholem dne a svoji úlohu splnila. Kvalitně zahrané hity doplnil bubeník Jugi, když se bez trička a v růžové sukni vrhl mezi lidi. Publikum požádal o jeden z všude přítomných reklamních klobouků s otvory na pivní kelímky a řádnou zásobu piva, čemuž se mu dostalo, a kapela za to také řádně poděkovala. Výpadek elektrické centrály, který jednou přerušil zvukovou zkoušku kapely, se během koncertu neopakoval a vadnou centrálu následně organizátoři pohotově nahradili jinou.

 koller

Slušné publikum přilákali kromě UDG také další české klasiky Wohnout a Krucipüsk, den ale ovládl celkem jednoznačně David Koller. Koncert otevřený velikou „Chci zas v tobě spát“ diváci prozpívali a vytvořili parádní atmosféru. Jeden z nejslavnějších českých muzikantů zpíval, hrál na kytaru a usedl i za bicí. Pod pódiem se shromáždilo nejvíce lidí ten den, návštěvnosti minulých ročníků se ale zatím nedosahuje, a to přestože počasí je v porovnání s propršenými minulými ročníky výborné. Bez problémů se i na ty největší kapely dalo projít do čtvrté, páté řady a kapacita plochy před hlavní stagí tedy není atakována.

 

Festival v Přeštěnicích je zapojen do projektu Čistý festival, naleznete zde tak trojkoše na tříděný odpad a úklidová četa se stará o vyměňování pytlů a čistotu areálu. Formou dárků a možností zapůjčení tabletu s přístupem na internet jsou k donášení odpadu ke třídění motivovány i všichni návštěvníci. Při splnění podmínek na čistý festival proběhne předání certifikátu dnes. Příjemnou službou je otevřená wifi síť po celém areálu, nedostatkem je vzhledem k třídenní délce festivalu absence sprch. Nemusí to být ale zásadní, neboť zhruba dvě třetiny návštěvníků nebydlí zde ve stanovém městečku, nýbrž denně dojíždí auty a autobusovými svozy ze zařízení v okolí.

 

cisty festival
Více fotek naleznete na našich Facebook stránkách

 

 

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace