Přejít na menu Přejít na obsah

Dying Passion pro milovníky tvrdšího stylu


Jak jste jistě zaregistrovali, na letošním O2 Sázavafestu, konaném na přelomu července a srpna ve středočeském Kácově, se představí i řada tvrdších kapel. V MusicMagazínu jsme představili už například The Gathering nebo německou Xandrii, nyní je čas nabídnou pohled na další pozoruhodnou sestavu, sice šumperské Dying Passion.

Vědí, jaké je mít nominaci v žánrových cenách Anděl, váží si své umělecké nezávislosti a na své cestě překonávají mnohé stylové překážky i názorové střety. Dying Passion jsou svébytnou a originální kapelou. Umí být náladoví, zahrát na city či se opřít do strun; současně jsou však hraví a uvolnění. Pohybují se v ranku emotivního metalu a patří v něm k nejlepším v zemi.

Velkou devizou je výrazný alt Zuzany Lípové. Jejím prostřednictvím melancholické, rozmáchlé melodie expandují z původního gothic/doom metalového základu do mnoha směrů i výrazů.

Kapela se postupně více smířila s rockovým zvukem a to skvělé, co je schopna vytvořit, nahrála i na své dosud poslední album Relief z roku 2007.

-jš-

Foto: Archív kapely

Dying Passion

 

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace