Přejít na menu Přejít na obsah

Dymytry a nové album Homodlak (2014)


Ještě jste neslyšeli kapelu Dymytry? To je zvláštní, jedná se totiž o velmi aktivní českou kapelu s rychle rostoucí základnou fanoušků. Jejich žánrem je psy-core jak sami říkají a v současné době vyrážejí na tour spolu s kapelou Arakain, se kterými dokonce nahráli společný song.

Dymytry v těchto dnech vydali další studiové album s názvem Homodlak. Jak už bývá u Dymytry zvykem tak některé skladby jsou opravdu tvrdšího dynamického metalového ražení, některé takové poklidnější rockovky a pár opravdu ujetých kousků, které někoho pobaví a někoho znechutí. Zajímavý počin je společný song s kapelou Arakain, který nese název Jedna krev a je možné v ní slyšet zpěváky z obou kapel.

Texty skladeb jsou opět velmi zdařilé. Dá se říci, že vypráví příběhy dnešního světa a jeho problémů. Výjimkou je skladba nesoucí název Přichází noc, která je nacpaná všemi možnými hláškami z filmu RRRRrrrrrrr. Pokud tento film neznáte, tak doporučuji shlédnout dříve, než uslyšíte zmíněný song.

Rozepisovat se více o jednotlivých skladbách z nového alba asi nemá cenu, neboť každý song působí na každého posluchače jinak a již teď jsou vidět velké názorové rozdíly u různých diskuzí, ať už na facebookových stránkách kapely nebo na youtube diskuzích pod skladbami.

Na oficiálním webu kapely můžete najít seznam jejich plánovaných koncertů. Vystoupení mají stylové a fanoušky na každém koncertu velice odvázané. Zárukou kvality této kapely je taky fakt, že na letním festivalu Masters of Rock 2013, dokázali v dopoledních hodinách zaplnit plochu před pódiem téměř k prasknutí.

Sám se těším, až uslyším Dymytry s novým materiálem na živo a doufám, že to bude stát za to.

Dreid

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace