Přejít na menu Přejít na obsah

FREAK POWER NA ŽEBŔÍKU

27. 2. 2008

Redakce Novinky

Zpěvák legendární britské kapely vystoupí 7. března v Plzni s Monkey Businessashley_slater_bw1

Ashley Slater, zpěvák a trombónista legendární londýnské kapely 90. let Freak Power, bude hostem slavnostního vyhlášení výročních hudebních cen Žebřík 2007 Loap Awards. Na akci zahraje největší hity své kapely za doprovodu Monkey Business. Čeští fanoušci tak budou mít možnost vůbec poprvé slyšet hudbu Freak Power v koncertním provedení!

Freak Power založili počátkem 90. let v Brightonu Norman Cook (aka Fatboy Slim) a Ashley Slater. Celosvětový úspěch zaznamenali v roce 1995 díky hitu Turn On, Tune In, Cop Out, který zazněl v reklamě na Levi`s jeans a dobyl britskou hitparádu. Přestože vydali pouhá dvě alba, stali se spolu s Jamiroquai či Stereo MCs největšími pojmy tzv. acidjazzové éry. Kapela se rozpadla poté, co Fatboy Slim naplno rozjel svou sólovou kariéru. Nyní se Freak Power po deseti letech pokoušejí o návrat na scénu. Ashley Slater (aka Dr. Bone) mezitím spolupracoval s mnoha producenty (Dimitri from Paris, Rui da Silva, Krafty Kuts), hrál v Jazz Jamaica All Stars a natáčí sólová alba. Exkluzivní vystoupení na Žebříku je jeho premiérovou návštěvou České republiky.

"Příležitost pozvat Ashleyho Slatera na Žebřík se naskytla nedávno v Londýně, kde Freak Power odehráli jeden z prvních comebackových koncertů. Měli jsme štěstí, že má zrovna začátkem března volno. Potěšila ho kvalita alb Monkey Business a jejich společné vystoupení v Plzni zřejmě nastartuje další spolupráci. Věřím, že to potěší spoustu českých fanoušků, protože Freak Power jsou pro mnohé doslova kultovní záležitostí a jejich skladby jsou úchvatné!", prozradil Jarda Hudec z pořádajícího časopisu REPORT.

Dalšími koncertními účastníky pětihodinové akce, která proběhne v pátek 7. března od 20 hodin v DK Inwest v Plzni, budou Vypsaná fixa, Sunshine, Chinaski, DJ Wich a Nironic nebo rapper Marpo. O hlavní ceny - originální sošky „Tančící R" se v deseti kategoriích ucházejí Chinaski, Kryštof a Aneta Langerová, Monkey Business, UDG, Wohnout a další nominovaní. Moderátorem večera je režisér Zdeněk Suchý.

Vstupenky jsou v prodeji za 249 Kč v síti Ticketportal - www.ticketportal.cz .

After party s hvězdami Žebříku poběží od půlnoci ve vyhlášeném plzeňském klubu Buena Vista.

Další info najdete na www.ireport.cz nebo v aktuálním REPORTu 3/08, který obsahuje bilanční CD Soundczech - Best Of 2007.

Generálním partnerem Žebříku jsou České dráhy. Titulárním partnerem je značka Loap. Hlavními partnery jsou Vltava Stores, Semtex, ČD Cargo a pivo Pardál.Freak Power bw small-22

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace