Přejít na menu Přejít na obsah

H2O v Praze předvedli show, na kterou se lehce nezapomene

29. 10. 2015

Redakce Reporty

New Yorkští HC veteráni H2O působí na scéně už od roku 1994, kdy se frontman Toby Morse rozhodl, že by chtěl nejen tahat bedny kolegům ze Sick Of It All ale i hrát svoji vlastní hudbu. V tomto případě hardcore punk jako řemen silně ovlivněný skate and straight edge scénou, kterým H2O začali psát svoji kapitolu New Yorkského hardcoru.

Od té doby mají H20 za sebou 7 řadových alb, vinylů a nespočet turné po světě, včetně toho letošního k propagaci posledního alba Use Your Voice, se kterým zavítali i do Prahy.

Lehce po osmé se Futurum rozezvučilo první předkapelou, punk-rockovým Cirguzem z Mělníka. Klasický úděl prvních kapel, tedy prázdno před pódiem je neminul, ale kluci i tak předvedli solidní výkon. Po nich následoval pražský HC nářez I am Pentagon, hrající nekompromisně o nepříjemných věcech. S nasazením a výborně.

Hlavní bod programu zaútočil na teď už zaplněný sál klasickým otvírákem Nothing to Prove, shrnující postoj celé kapely a nakonec i celého koncertu. Následovala první úderná novinka Skate!, která jako by vypadla ze soundtracku Tony Hawka a z pódia už skákali první fanoušci. Komunikace s publikem byla omezena na zdvořilostní řeči. Žádná kázání o PMA a straight edge jako dříve, pánové za sebe nechali mluvit hudbu: Family Tree, One Life, One Chance, Everready. Každý song s jasným poselstvím. Rodina, upřímnost, vůle, hardcorové hodnoty.

Zvuk byl čistý a atmosféra parádní. Stagediving pokračoval a stejně tak i příval hitů, melodická Faster Then the World, titulní nářez Use Your Voice. Teplota v sále vzrůstala a stejně tak i tempo kapely. Nové album má přece jen něco přes dvacet minut takže songy jsou rychlé a soustředěné. Přišel Thicker then Water, singl o rodině a hodnotách. Toby je překvapený, že neslavíme Halloween. Přiznává, co bylo znát už od začátku, těší se domů. Turné přece jen bylo dlouhé a pánové už nejsou nejmladší. Jejich výkon to ale v nejmeším neovlivnilo. Koncert ukončovali tradiční hity jako melodický Sunday a chorálové Guilty by Association. Diváci si zaslouženě vytleskali ještě přídavek v podobě důrazné novinky Black Sheep a nejznámějšího hitu What Happened, který všechno srovnal se zemí.

H2O opravdu nemuseli nic dokazovat. Svůj status HC legengy obhájili naplno. Fantastické nasazení, výborná atmosféra a čistý zvuk. Navzdory únavě předvedli výbornou show od které se nešlo odtrnout a ukázali všem mladším kapelám jak se to má dělat. 

autor: Jakub Jezdinský

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace